Vegasa1 Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Witam, złożyłem komputer na morele, jest on dobry jak na swoją cene ? http://www.morele.net/inventory/info/wZMwH/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Jest ok, nie ma za bardzo do czego się przyczepić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegasa1 Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 Pójdą na tym sprzęcie nowe tytuły gier na najwyższych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Zależy jakie nowe gry masz na myśli, jaką rozdzielczość i jaką ilość klatek. W większości najnowszych produkcji AAA 950ka nie wyciągnie 60 klatek na ultra w FHD, ale jak trochę zejdziesz z detali, to w większości produkcji będzie to osiągalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Na najwyższych to na pewno nie, w końcu to dość budżetowa konfiguracja. Ale średnio-wysokie a czasami wysokie detale będą w zasięgu ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegasa1 Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 A co myślicie o tym zestawie, podmieniłem procka, płyte i ramy na ddr3 http://www.morele.net/inventory/info/B11spN/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onarion Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Podaj najpierw linka, żebyśmy mogli napisać, co myślimy. Ale to nie procesor jest tu za słaby, i5 6400+H110+8 GB DDR4 to optimum do gier, zmiana płyty i pamięci DDR3 nic tu nie dadzą, wręcz pogorszą sprawę. To karta jest tutaj ograniczeniem, żeby komputer odpalał nowe gry na najwyższych ustawieniach musiałby mieć kartę na poziomie GTX-a 970/R9 390, co podniosłoby jego cenę do ok. 3300 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Ja tam bym wolał dorzucić do nowszej generacji jak w 1 zestawie, różnica w cenie nie jest kolosalna a wydajność trochę większa + nowy standard pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 No i w przypadku tego drugiego zestawu nie podepniesz USB 3.0 z przodu obudowy. A jakbyś podmienił płytę na taką, która to umożliwia (np. H81M-S2H), to właściwie cała oszczędność znika i zostajesz z wolniejszym o dobrych kilka % procesorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegasa1 Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 Więcej kasy nie mam na komputer, wiec pozostać przy tym zestawie, tak ? http://www.morele.net/inventory/info/wZMwH/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Jak już wspomniał Dirian, nie za bardzo jest się do czego przyczepić, więc jeżeli nie możesz dołożyć, to wiele się nie wymyśli. Ewentualnie jeżeli w niedalekiej przyszłości spodziewasz się zastrzyku gotówki, to można by było wziąć używaną kartę graficzną z nieco niższej półki (i wymienić ją po premierze nowej generacji), a w zamian dołożyć do pozostałych podzespołów. Jak już wspomniał Dirian, nie za bardzo jest się do czego przyczepić, więc jeżeli nie możesz dołożyć, to wiele się nie wymyśli. Ewentualnie jeżeli w niedalekiej przyszłości spodziewasz się zastrzyku gotówki, to można by było wziąć używaną kartę graficzną z nieco niższej półki (i wymienić ją po premierze nowej generacji), a w zamian dołożyć do pozostałych podzespołów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegasa1 Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 Ogólnie, to ja składam sobie kompa to takich gier jak HurtWorld, Rust itp, bo jarają mnie gry surviwalowe, a do bardziej wymagających gier mam xboxa, zadałem pytanie czy pójdą najnowsze gry na tym sprzęcie, bo jeżeli coś kupywać, to żeby jakieś tam nowsze gry też ładnie łaziły, bo kto wie, może zdecyduje się na jakoś grę z wyższej półki zagrać na kompie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Pójść pójdą, ale oczywiście nie na maksymalnych ustawieniach, bo do tego to trzeba by zainwestować w dużo droższą kartę graficzną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onarion Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Ale źle nie będzie, będziesz w stanie grać komfortowo na przyzwoitych ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Wymień procesor na ten http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-6402p-2-8ghz-6mb-box-bx80662i56402p-852546/ Dyszkę droższy, a zawsze 100 MHz do przodu Zajrzyj do tego tematuhttp://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=271216 Darmowa wysyłka + montaż/pendrive za symboliczną złotówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.