Jump to content

Dobry komputer za tą cene ?

Vegasa1

Recommended Posts

Zależy jakie nowe gry masz na myśli, jaką rozdzielczość i jaką ilość klatek. W większości najnowszych produkcji AAA 950ka nie wyciągnie 60 klatek na ultra w FHD, ale jak trochę zejdziesz z detali, to w większości produkcji będzie to osiągalne.

Podaj najpierw linka, żebyśmy mogli napisać, co myślimy. :)

Ale to nie procesor jest tu za słaby, i5 6400+H110+8 GB DDR4 to optimum do gier, zmiana płyty i pamięci DDR3 nic tu nie dadzą, wręcz pogorszą sprawę. To karta jest tutaj ograniczeniem, żeby komputer odpalał nowe gry na najwyższych ustawieniach musiałby mieć kartę na poziomie GTX-a 970/R9 390, co podniosłoby jego cenę do ok. 3300 zł. 

Jak już wspomniał Dirian, nie za bardzo jest się do czego przyczepić, więc jeżeli nie możesz dołożyć, to wiele się nie wymyśli.

Ewentualnie jeżeli w niedalekiej przyszłości spodziewasz się zastrzyku gotówki, to można by było wziąć używaną kartę graficzną z nieco niższej półki (i wymienić ją po premierze nowej generacji), a w zamian dołożyć do pozostałych podzespołów.

Jak już wspomniał Dirian, nie za bardzo jest się do czego przyczepić, więc jeżeli nie możesz dołożyć, to wiele się nie wymyśli.

Ewentualnie jeżeli w niedalekiej przyszłości spodziewasz się zastrzyku gotówki, to można by było wziąć używaną kartę graficzną z nieco niższej półki (i wymienić ją po premierze nowej generacji), a w zamian dołożyć do pozostałych podzespołów.

Ogólnie, to ja składam sobie kompa to takich gier jak HurtWorld, Rust itp, bo jarają mnie gry surviwalowe, a do bardziej wymagających gier mam xboxa, zadałem pytanie czy pójdą najnowsze gry na tym sprzęcie, bo jeżeli coś kupywać, to żeby jakieś tam nowsze gry też ładnie łaziły, bo kto wie, może zdecyduje się na jakoś grę z wyższej półki zagrać na kompie. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...