Jump to content
Sign in to follow this  
ruffka

problemy z dźwiękiem

Recommended Posts

Witam,

złożyłam wczoraj nowy komputer, wszystko śmiga elegancko poza jedną rzeczą: dźwiękiem. 

Sterowniki są zainstalowane, BIOS widzi podpięte kable słuchawek i mikrofonu w tylnym panelu, ale w zakładce Odtwarzanie wyświetla się to co na obrazku poniżej, a w zakładce Nagrywanie: "nie zainstalowano żadnych urządzeń audio". Gdy podpinam kable do przedniego panelu jest dokładnie to samo. 

MOBO: MSI B150A GAMING PRO
Windows 7 HP

Na chwilę obecną mam przejściówki na te 2 złącza, ale jest ich w sumie 5 (+2 z przodu) i faktem jest, że nie działają. Czego to wina/jak to naprawić?
Z góry dziękuję za pomoc :)

dźwięk.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak. Z tym, że podczas instalacji wystąpił błąd 0x000000FF. Wyłączyłam "Kontroler zgodny ze standardem High Definition Audio" (były 2) w Menedżerze urządzeń i się zainstalował (https://www.drivereasy.com/knowledge/solutions-to-fix-issue-install-realtek-hd-audio-driver-failure/), ale jak są wyłączone te kontrolery to w Kontrolerach dźwięku, wideo i gier nie ma "NVIDIA High Definition Audio" i "Urządzenia audio na magistrali zgodnej ze standardem High Definition Audio".

Oprócz tego wcześniej instalowałam też sterowniki ze strony Realtek'a, ale nic nir pomogło. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...