Avord Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Witam, Najpierw wyjaśnię o co mi chodzi, następnie problem przedstawię. Gram w Castlevanie na PC i nie mogę przejść bossa w 2 akcie, chodzi o to ze nie mogę się 'wstrzelić' w odpowiednia kombinacje klawiszy żeby walkę "pchnąć" do przodu (Niech żyje refleks szachisty! ) i delikatnie mówiąc zaczynam się wkurzać. Problem zaczął się gdy podłączyłem pada (Nie xbox'owego) z nadzieją że to pomoże. Gra nie wykryła go oczywiście. poszperałem po necie szukając wszelkiej maści emulatorów a to co znalazłem nie działało. Czy ktoś z was ma jakiś sprawdzony i prostszy sposób żeby tą gierkę zmusić do współpracy z wszelkiej maści padami a nie tylko "z tymi jedynymi" ? P.S. nie zamierzam kupować nowego pada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remus1988 Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Chodzi o tego rycerza, czy Kamiennego Tytana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avord Posted April 9, 2016 Author Report Share Posted April 9, 2016 o kamiennego tytana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remus1988 Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Witaj w klubie bracie mam ten sam problem. Co do twojego problemu nie pomogę, bo na padach się nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven82 Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 ostatnio odświerzyłem sobie trylogię prince of persia i jako że gry te nie radzą sobie z analogami znalazłem program Xpadder, może tobie też pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkdarius Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Tu masz poradnik za którego pomocą, możesz grać w każdą grę na dowolnym padzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu35 Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Mam ten sam problem z padem (nieorginalna esperanza z wejściem pod PS2 i usb), zrobiłem tak jak na filmiku, a po włączeniu gry ustawienia się resetują i działają tylko analogi do poruszania się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkdarius Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 A miałeś może preset tego pada, tak jak mówi w tym poradniku co podlinkowałem w 3.10 minucie? Ewentualnie, może wrzuciłeś nie tam gdzie trzeba, ja tak na początku zrobiłem teraz mam tak: E:\GRY\Castelvania\Castlevania Lords of Shadow\bin i działa. A miałeś może preset tego pada, tak jak mówi w tym poradniku co podlinkowałem w 3.10 minucie? Ewentualnie, może wrzuciłeś nie tam gdzie trzeba, ja tak na początku zrobiłem teraz mam tak: E:\GRY\Castelvania\Castlevania Lords of Shadow\bin i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu35 Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 2 godziny temu, darkdarius napisał: Ewentualnie, może wrzuciłeś nie tam gdzie trzeba, ja tak na początku zrobiłem teraz mam tak: E:\GRY\Castelvania\Castlevania Lords of Shadow\bin i działa. nom właśnie się nie pomyślało żeby pokombinować bo on mówił o wrzuceniu do folderu z grą... a jak w bin jest to działa... ale ten pad ma swoje lata... pora na nowy chyba bo troszkę problemy z analogami ... ale dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.