djmaxkg Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Witam. Mam problem bo niestety nie znam się tak dobrze na sprzęcie komputerowym a chcę zmienić procesor na lepszy tylko nie wiem na jaki. Podam swoją specyfikacje komputera i czekam na propozycje. Procesor: Intel Core i5-2320 3GHz Ram: 8GB Karta Graficzna: AMD R9 380 MSI 4GB Płyta Główna: MSI P67S-C43 Zasilacz: TS 550 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Teoretycznie można by było poszukać np. używanego i7-3770, ale nie jestem przekonany, czy taka zmiana miałaby sens. Twój procesor nie jest jeszcze na tyle słaby, by go zmieniać. Teoretycznie można by było poszukać np. używanego i7-3770, ale nie jestem przekonany, czy taka zmiana miałaby sens. Twój procesor nie jest jeszcze na tyle słaby, by go zmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmaxkg Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Ja rozumiem ale problem jest w tym że z kilkoma grami mam problem nie mówiąc o renderowaniu które trwa bardzo długo. Nie wiem czy zwiększenie Ramu coś da bardzo w to wątpię dla tego myślałem o zmianie procesora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 O których grach konkretnie mowa? W jakich programach renderujesz? O których grach konkretnie mowa? W jakich programach renderujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmaxkg Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Renderuje w Sony Vegas a co do gier to The Division z tą gra mam największy problem muszę ustawic grafikę na średnie by gra dobrze chodziła, nie wiem czy jest to wina złej optymalizacji czy właśnie zbyt słabego komputera. Renderuje w Sony Vegas a co do gier to The Division z tą gra mam największy problem muszę ustawic grafikę na średnie by gra dobrze chodziła, nie wiem czy jest to wina złej optymalizacji czy właśnie zbyt słabego komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Co do The Division to przykro mi, pretensje do Ubisoftu. A co do renderowania - próbowałeś wykorzystywać OpenCL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xandir Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Co do renderowania, jezeli nie przeraza cie nauka od podstaw to polecam adobe premiere, renderuje 3-4 razy szybciej i wg mnie w lepszej jakosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Od Handbrake? Silników opartych na Maxon Cinema 4D? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xandir Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 15 godzin temu, Irenez napisał: Od Handbrake? Silników opartych na Maxon Cinema 4D? Od vegasa, autor napisal czym renderuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Vegas ma znanego buga, który w pewnych okolicznościach nie pozwala użycie GPU w renderowaniu, ale zasadniczo przy tych samych ustawieniach, co pakiet Adobe'a (Media Encoder) i wykorzystaniu GPU powinien mieć podobne wyniki w większości typów mediów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmaxkg Posted April 11, 2016 Author Report Share Posted April 11, 2016 A więc jak rozumiem procka nie zmieniać??? A jeśli nie to czy zwiększenie RAM-u przyczyni się do szybkości czy też nie?? A więc jak rozumiem procka nie zmieniać??? A jeśli nie to czy zwiększenie RAM-u przyczyni się do szybkości czy też nie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 W zdecydowanej większości gier dołożenie pamięci nic nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmaxkg Posted April 11, 2016 Author Report Share Posted April 11, 2016 A więc nic nie zmieniać w moim komputerze jak rozumiem. A więc nic nie zmieniać w moim komputerze jak rozumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Jeśli jednym z podstawowych zastosowań jest renderowanie to można zmienić procesor na sugerowane przez yojcia i7 i kolejne 8 GB RAM. Plus SSD w stylu Cruciala BX100/MX200 250 GB, jeśli takowego nie posiadasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.