Jump to content

Modyfikacja PC

KevinND

Recommended Posts

Posted
44 minuty temu, KevinND napisał:

I płytą główną czym się dokładnie różni od B150A/H170A

H170 posiada kilka dodatkowych funkcji, choćby do tworzenia macierzy z dysków (jeżeli nie wiesz o co chodzi, to raczej możesz sobie ten chipset odpuścić).

i czy z nimi wyjdzie taniej?

Jako że M3 nie ma na cashbackowej liście, to po otrzymaniu zwrotu (za Gamingi Pro) - tak.

Wiem że z karty graf. dostane cash back

Ej, o tym to ja nie wiem. Coś szerzej?
Inna sprawa, że znowu dostępny jest Asus R9 380, więc o ile do 960tki poza grą nie jest jeszcze dołączany jeden portrecik Jagiełły, to raczej 380tka bardziej mnie przekonuje.

O SSD już wspomniałem.

Posted
2 godziny temu, webtom napisał:

Ja go nie widzę :(

Ja też nie.

Jak skasujesz koszyk, to nikt go nie zobaczy.

Posted

Czemu ta karta Asusa bardziej cie przekonuje?

Karta hmm chyba już podjołem decyzję padło na MSI ;) jutro jadę do szczecina zamówić PC w sklepie ee. Prosił bym jeszcze o poradę czy dobry model i5 wybrsłem? Czy będzie on wydajny czy jest coś lepszego za niewielką dopłatą? 

Posted

Bo po Radeonach spodziewam się mniejszego spadku wydajności po premierze nowej generacji kart - nVidii zdarza się o zapominaniu o starszych kartach, jak miało to miejsce np. w przypadku GTX 780 Ti (która - z tego co kojarzę - do premiery Maxwelli kosztowała sporo powyżej 2k zł) po premierze 970tki (test).
Dodatkowo Radeony mogą się okazać wydajniejsze w DX12, co dodatkowo może przedłużyć ich żywotność.

Co do procesora - i5-6600 jest nieco szybszy, choć ponad 100 zł dopłaty to w sumie trochę za dużo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...