LordRegis Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Cześć, potrzebuję nowych nausznych słuchawek w cenie jak w tytule. W zasadzie buszując po necie często polecane są te dwa modele: - AKG K511 (~150zł) - Superlux HD 681 EVO (~130zł) Ktoś miał z obiema parami doczynienia i może porównać? Do tego potrzebna mi nowa mysz w cenie 100-150 zł. Nie gram w żadne sieciowe FPSy, więc nic nadzwyczajnego nie jest mi potrzebne. Często pojawia się tutaj propozycja CM Storm Alcor, co jest OK, jednak czy da się znaleść coś podobnego w niższej cenie? Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Jakie będą zastosowania tych słuchawek? Jakiej muzyki słuchasz? Odnośnie myszki - zakładając, że chodzi o gryzonia pod palma, to z tańszych modeli jest np. A4Tech Blazing A90. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordRegis Posted March 28, 2016 Author Report Share Posted March 28, 2016 muzyki praktycznie każdej: od rocka i metalu, poprzez klasyczną, aż do elektronicznej. tak, chodzi o myszkę pod palma Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 To bardzo basowe EVO raczej bym sobie odpuścił, pozostając albo przy tańszych HD681, albo dobrze izolujących, zamkniętych HD669. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordRegis Posted March 28, 2016 Author Report Share Posted March 28, 2016 dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie: czy dołożenie tych ~60-70 zł do Aurvana Live da zauważalną różnice w porównaniu do Superluxów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Jak dla mnie to nie da wcale różnicy (chyba że negatywną). Nowe partie CAL! nie brzmią już tak dobrze jak starsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordRegis Posted March 29, 2016 Author Report Share Posted March 29, 2016 dzięki, tego nie wiedziałem. To jeszcze odnośnie tych superluxów...sytuacja przedstawia się tak: - 681 EVO - dobre, ale zbyt mocny bas (?) - 681 - dźwięk w porządku, ale konstrukcja... no dość tania. Spokojnie mógłbym dorzucić coś więcej. - 669 - bardzo mała dostępność (o ile w ogóle) znalazłem jeszcze takie dwa modele, opinie mają w porządku: - 668B - 660 ktoś coś wie więcej na ich temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 W HD 681 EVO jest sporo basu, ale nie jest on aż tak potężny żeby urywać głowę. Choć ogólnie grają bardzo ciepło i trzeba lubić takie brzmienie. Wiele osób uznaje ten model za najsłabsze Superluxy. Ja swego czasu je miałem, na początku całkiem mi się podobały, ale na dłuższą metę nie dawały mi frajdy ze słuchania. Z dostępnością HD 669 nie jest tak źle - http://www.ceneo.pl/12079980#tab=click - mp3store i music express je chociażby mają, a to sprawdzone sklepy. Ten model ma mniej basu ale jest on lepszej jakości. Niemniej dla mnie był dość niewygodny (poniekąd przez zamkniętą konstrukcję). Można co prawda zrobić skarpetkowego moda, ale wtedy zmieni się barwa dźwięku, bo nie będzie tak dobrej izolacji. Ogólnie fajny model, ale też gra dość specyficznie i nie w każdym gatunku się fajnie spisuje. HD 668B są generalnie najbardziej uniwersalne, dlatego według mnie to najbezpieczniejszy wybór. HD 660 nie słuchałem, ale do nich bez porządnej dźwiękówki raczej bym nie podchodził, bo nie pokażą potencjału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordRegis Posted March 29, 2016 Author Report Share Posted March 29, 2016 w takim razie wezmę 668B. Dzięki za pomoc, można zamykać Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.