Jump to content

Rozwiązany: słuchawki do muzyki do 150 zł oraz mysz

Recommended Posts

Cześć, potrzebuję nowych nausznych słuchawek w cenie jak w tytule. W zasadzie buszując po necie często polecane są te dwa modele:

- AKG K511 (~150zł)

- Superlux HD 681 EVO (~130zł)

Ktoś miał z obiema parami doczynienia i może porównać? 

Do tego potrzebna mi nowa mysz w cenie 100-150 zł. Nie gram w żadne sieciowe FPSy, więc nic nadzwyczajnego nie jest mi potrzebne. Często pojawia się tutaj propozycja CM Storm Alcor, co jest OK, jednak czy da się znaleść coś podobnego w niższej cenie?

Z góry dzięki

dzięki, tego nie wiedziałem.

To jeszcze odnośnie tych superluxów...sytuacja przedstawia się tak:

- 681 EVO - dobre, ale zbyt mocny bas (?)

- 681 - dźwięk w porządku, ale konstrukcja... no dość tania. Spokojnie mógłbym dorzucić coś więcej.

- 669 - bardzo mała dostępność (o ile w ogóle)

znalazłem jeszcze takie dwa modele, opinie mają w porządku:

- 668B

- 660 

ktoś coś wie więcej na ich temat? ;)

W HD 681 EVO jest sporo basu, ale nie jest on aż tak potężny żeby urywać głowę. Choć ogólnie grają bardzo ciepło i trzeba lubić takie brzmienie. Wiele osób uznaje ten model za najsłabsze Superluxy. Ja swego czasu je miałem, na początku całkiem mi się podobały, ale na dłuższą metę nie dawały mi frajdy ze słuchania.

Z dostępnością HD 669 nie jest tak źle - http://www.ceneo.pl/12079980#tab=click - mp3store i music express je chociażby mają, a to sprawdzone sklepy. Ten model ma mniej basu ale jest on lepszej jakości. Niemniej dla mnie był dość niewygodny (poniekąd przez zamkniętą konstrukcję). Można co prawda zrobić skarpetkowego moda, ale wtedy zmieni się barwa dźwięku, bo nie będzie tak dobrej izolacji. Ogólnie fajny model, ale też gra dość specyficznie i nie w każdym gatunku się fajnie spisuje.

HD 668B są generalnie najbardziej uniwersalne, dlatego według mnie to najbezpieczniejszy wybór. 

HD 660 nie słuchałem, ale do nich bez porządnej dźwiękówki raczej bym nie podchodził, bo nie pokażą potencjału. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...