kuba11451 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Witam Instaluje Windows 7 wybieram instalacja z stacji dysków (płyta włożona i pisze reebot and select proper boot device or insert boot media.......) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isek Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Wszystko dobrze w Biosie ustawione? Płytka nie porysowana za mocno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba11451 Posted March 9, 2016 Author Report Share Posted March 9, 2016 Tak ustaiwam instalację przez stację dysków F a płyta nie ma wcale rysMoge wysłać zdjęcia na speedshare jak ci to pomoże ?http://speedy.sh/pa5ce/IMG-20160309-194437833.jpghttp://speedy.sh/FYZX2/IMG-20160309-194528966.jpghttp://speedy.sh/qCpeJ/IMG-20160309-200745870.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven82 Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 może Twoja płyta nie jest "bootowalna", choć w przypadku win7 nie wiem czy to jeszcze ma rację bytu Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Nie masz może w opcjach rozruchu jakichś innych opcji, które mogłyby wskazywać na napęd (np. UEFI CD/DVD)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba11451 Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Nie jest jeszcze ta opcja w10 ale to jest dysk a poza tym nic A płyta ok bo już instalowałem z niej system Może stacja dysków jest zepsuta ? Wiecie jak to sprawdzić bez systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Nic poza metodą prób i błędów nie przychodzi mi do głowy.A wracając do meritum - nie masz może pod ręką innego komputera z napędem i wolnego pendrive'a, żeby zrobić taki myk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andriu Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Masz 1 czy dwa napędy DVD? Ile jest ich widziane jak naciskasz F8. Ja w wakacje robiłem sobie reinstalacje systemu. Dokładałem dysk twardy i na ten nowy reinstalowałem system i też z dwóch twardziel startowało mi tak, że po skasowaniu starej instalki systemu i wgranie jej na nowy dysk chciał czytać system z tego starego dysku, a że 7 była przeinstalowany na nowy to komputer zachowywał się tak jakbym nie miał systemu dopóki nie przełożyłem połączenia jednego z dysków (bo był są jakoś sparowane ) . Może u ciebie jest coś podobnego może napęd dvd który bootujesz nie jest widziany jako ten który ma płytę. Płytka jest oryginalna z systemem czy to jest jakieś iso sytemu ? pytam bo nie wiem jaką masz tą wersje Licencji ja ma wersje BOX to mam windowsa na płytkach (32 i 64 bit ) a jak ty np masz OEM to różnie bywało jedni mogli mieć płytkę inni sam system już na komputerze i musieli sobie bootować system np z stromy M$.I np Płytka mogła się źle przegrać zbootwać i dlatego ci teraz komputer jej nie wykrywa. Zakładam ze masz oryginalny system. A jak masz od kogoś pożyczyć napęd DVD to możesz porostu na ten czas instalacji pożyczyć sobie taki napęd lub u kogoś sprawdzić swój Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba11451 Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 Ok system zainstalowany ta płytka nie działała w tym komputerze a w innym tak . Musiałem włączyć prawie wszystkie opcje w BIOSIE żeby zainstalować win 7 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.