Jump to content

Laptop i pady- pozamieniane przyciski

TomcioM

Recommended Posts

Problem polega na tym, ze próby grania na padzie na laptopie są skazane na porażkę.

Testowałem kilka padów i choć w programie x360ce wszystko jest ok, to w grach już nie.

Pliki- x360ce (ustawienia konfiguracyjne) oraz xinput1_3 (plik DLL) kopiuję do folderu z grą gdzie jest plik exe.

Pad jest wykrywany, ale przyciski są zmienione. Np. prawy analog zastępuje spusty i bumpery, te zaś wcale nie reagują. Mam 4 kontrolki na padzie, mogą się świecić 1 lub 2, ale to także nic nie daje (nie pamiętam dokładnie nazw, ale to aktywuje prawą strone pada, czy coś takiego, wciskaniem przycisku na froncie pada).

Podobnie jest przy podpięciu pada od PS4 i skonfigurowaniu go DS4 Tool. Przyciski w grach świrują.

Do tego w grach nie mam oznaczeń pada od X360, tylko szare okrągłe przyciski z numerami. Wyjątkiem jest tu Dark Souls 2, bo tam są one fabryczne.

Obstawiam, ze brakuje jakiś plików w systemie, niż to wina pada, skoro na poprzednim PC działalo, a tu nie chce. System to Windows 7. Próbowałem na każdym z czterech wejść USB, różnymi wersjami x360 dla systemu 64bit i nic nie dało.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...