Jump to content

Komputer do 4000

alu1135

Recommended Posts

Witam, chciałbym poprosić o pomoc z złożeniem komputera. Przyznam szczerze, że próbowałem zabrać się za to w własnym zakresie, jednak już na samym początku napotkałem problemy. Posiadam zbyt małą wiedzę w tym zakresie, dlatego wolałbym poradzić się osób, które lepiej orientują się w tym temacie.

• Budżet na komputer: do 4000zł
  • Części do kupienia: wszystko prócz klawiatury, myszki i monitora
  • Czy wliczyć system w cenę: tak
  • Zastosowanie komputera: głównie do gier
  • Preferowany sklep: brak
  • Rozdzielczość posiadanego monitora: 1440x900
  • Czy sprzęt będzie podkręcany: nie
  • Termin zakupu komputera: ~tydzień
  • Dodatkowe uwagi: brak

http://www.morele.ne...ry/info/Vkh0j5/

Trochę przekroczyłem budżet jednak starałem się zmieścić monitor i przez to również nie starczyło budżetu na dysk ssd.

Oczywiście jeżeli nie chcesz zmieniać monitora można złożyć tańszy zestaw, ale za taką kwotę aż się prosi o wrzucenie tu monitora FullHD.

Do chwili obecnej nie planowałem w najbliższym czasie wymieniać monitora. Skoro jednak aż się prosi, to skorzystam z porady i dokonam zakupu ;).

Dysk ssd dokupię przy następnej możliwej okazji. Dziękuje za pomoc

Dysk ssd dokupię przy następnej możliwej okazji. Dziękuje za pomoc

Lepiej byłoby wziąć najpierw SSD typu BX100, a przy najbliższej okazji dokupić HDD. To z tego powodu, że na SSD warto przede wszystkim postawić system. Znacznie łatwiej jest później przenieść część danych z SSD na HDD, niż przenosić system,

Nie zauważyłem nawet braku nagrywarki, dziękuję za przypomnienie ;).

Z dyskiem SSD miałbym teraz o tyle problem, że nawet przy wymianie tego seagate 1TB na BX100 250Gb za mocno przekroczyłbym limit finansowy, jaki posiadam na chwilę obecną. Na czym najlepiej byłoby przyciąć cenę w takim przypadku?

Karta z zestawu osiągnęła dosyć abstrakcyjną kwotę - podmień ją na (ma co prawda minimalnie niższe taktowania, no ale bez tych ~2% raczej jakoś sobie poradzisz wink_prosty.gif).

W dalszej kolejności można by było podmienić zasilacz na niemodularnego Vero L1 600W z 2-letnią gwarancją D2D, procka na nieco wolniejszego i5-6400, czy płyty na uboższą B150M VDH, no ale raczej sugerowałbym nie wprowadzać oszczędności z tego akapitu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...