alu1135 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Witam, chciałbym poprosić o pomoc z złożeniem komputera. Przyznam szczerze, że próbowałem zabrać się za to w własnym zakresie, jednak już na samym początku napotkałem problemy. Posiadam zbyt małą wiedzę w tym zakresie, dlatego wolałbym poradzić się osób, które lepiej orientują się w tym temacie. CytujBudżet na komputer: do 4000złCzęści do kupienia: wszystko prócz klawiatury, myszki i monitoraCzy wliczyć system w cenę: takZastosowanie komputera: głównie do gierPreferowany sklep: brakRozdzielczość posiadanego monitora: 1440x900Czy sprzęt będzie podkręcany: nieTermin zakupu komputera: ~tydzieńDodatkowe uwagi: brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Zamierzasz niebawem wymienić monitor? Komputer za takie pieniądze przy tak małej rozdzielczości będzie marnował swój potencjał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVeht Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 http://www.morele.ne...ry/info/Vkh0j5/Trochę przekroczyłem budżet jednak starałem się zmieścić monitor i przez to również nie starczyło budżetu na dysk ssd.Oczywiście jeżeli nie chcesz zmieniać monitora można złożyć tańszy zestaw, ale za taką kwotę aż się prosi o wrzucenie tu monitora FullHD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alu1135 Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Do chwili obecnej nie planowałem w najbliższym czasie wymieniać monitora. Skoro jednak aż się prosi, to skorzystam z porady i dokonam zakupu . Dysk ssd dokupię przy następnej możliwej okazji. Dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Zajrzyj do tego tematuhttp://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=271216Darmowa wysyłka + montaż/pendrive za symboliczną złotówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Dysk ssd dokupię przy następnej możliwej okazji. Dziękuje za pomocLepiej byłoby wziąć najpierw SSD typu BX100, a przy najbliższej okazji dokupić HDD. To z tego powodu, że na SSD warto przede wszystkim postawić system. Znacznie łatwiej jest później przenieść część danych z SSD na HDD, niż przenosić system, Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVeht Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 http://m.morele.net/product/details/767616/1 właściwie to nagrywarka potrzebna? Bo zapomniałem dodać ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
alu1135 Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Nie zauważyłem nawet braku nagrywarki, dziękuję za przypomnienie .Z dyskiem SSD miałbym teraz o tyle problem, że nawet przy wymianie tego seagate 1TB na BX100 250Gb za mocno przekroczyłbym limit finansowy, jaki posiadam na chwilę obecną. Na czym najlepiej byłoby przyciąć cenę w takim przypadku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Karta z zestawu osiągnęła dosyć abstrakcyjną kwotę - podmień ją na tę (ma co prawda minimalnie niższe taktowania, no ale bez tych ~2% raczej jakoś sobie poradzisz ).W dalszej kolejności można by było podmienić zasilacz na niemodularnego Vero L1 600W z 2-letnią gwarancją D2D, procka na nieco wolniejszego i5-6400, czy płyty na uboższą B150M VDH, no ale raczej sugerowałbym nie wprowadzać oszczędności z tego akapitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alu1135 Posted March 8, 2016 Author Report Share Posted March 8, 2016 Rozumiem. Dziękuje za wszystkie porady , raczej nie będe schodził z ceny na płycie, czy procku, skoro lepiej tego nie robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.