Jump to content

Komputer do gier 2500 PLN

Rether

Recommended Posts

Witam mam zamiar kupić komputer do gier za 2500 zl

Budżet na komputer: max 25000 zł

Części do kupienia:Wysztko

Czy wliczyć system w cenę:nie

Zastosowanie komputera: gry

Preferowany sklep:morele

Rozdzielczość posiadanego monitora 1920x1080

Czy sprzęt będzie podkręcany:nie

Termin zakupu komputera:Marzec

Dodatkowe uwagi: Mam zamiar używać tego sprzętu do gier far cry 4,gta 5,cs go,the forest itp

Złożyłem sobie coś takiego http://www.morele.ne...ry/info/ntSD02/ nie jestem pewny czy ten wybór będzie dobry .

O ile dobrze pamiętam, to z dwójki VP500 i VS450 ciężko jednoznacznie wskazać zwycięzcę pod względem bebechów. Na pewno oba mają linię 12V (to z niej korzystają m.in. procesor i karta graficzna) o identycznej obciążalności, a na korzyść Corsaira przemawia rok dłuższa gwarancja.

Minimalnie mocniejszą alternatywą jest Vero L1 500W - na linii 12V ma dodatkowe 24W (432W vs 408W), ale podobnie jak Antec tylko 2-letnią gwarancję (choć D2D).

Przed modelami podlinkowanymi przez @2r2g jest jeszcze Vero L1 600W - nie ma co prawda odpinanych kabli, ale w zamian jest nieco tańszy.

W każdym razie mocy na pewno nie zabraknie - GTX 950 z podkręconą i7 pobiera z gniazdka tyle.

Tak swoją drogą, to biorąc pod uwagę bardzo niskie ceny DDR4 poważnie bym się zastanowił, czy jednak nie przesiąść się na LGA1151. Przykładowo taki zestaw wychodzi nieco drożej, ale płyta główna jest nieco lepiej wyposażona, a i sam procesor jest nieco szybszy (test).

No i zaproponuję wymianę budy na M20 - ma miejsce na dodatkowy wentylator i łatwo demontowalny filtr przeciwkurzowy z przodu obudowy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...