AzuN Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Witam,chciałbym kupić kartę graficzną do Dell GX620, który jest w wersji DT (wąska obudowa). Komputer posiada zasilacz 280W, więc wybór nie jest za duży.Wpadły mi w oko takie karty (WSZYSTKIE LOW PROFILE)- AMD Radeon HD6350 512MB,- RADEON HD3470 256MB,- ATi Radeon 3450 256MB.Najbardziej przemawia do mnie ta pierwsza (512mb), tylko pytanie, czy komputer podoła, a w szczególności zasilacz?Pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moris514 Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Miałem kiedyś owy model i też szukałem karty, ostatecznie wybór padł na Radeon Hd 6450 1 GB, zasilacz spokojnie podołał, tylko w moim przypadku wyciąłem część obudowy, żeby karta się zmieściła. Najważniejsze w co masz zamiar grać i używki wchodza w grę? Można szukać tutaj kart low profile, albo ściągnać obudowę lub wyciąć dziurę.@editMiło byłoby gdybyś podał budżet. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 A może Radeon 6450? Dużo droższy nie jest. Ten 6450 i 6350 są tak prądożerne (może ze 30W biorą), że ten zasilacz spokojnie wystarczy.@upBudżet? Do komputera wartego góra 200zł i tak nie warto brać nic droższego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AzuN Napisano Luty 24, 2016 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 no właśnie nie chce inwestować zbyt dużo w ten komputer, dlatego biorę pod uwagę używane karty graficzne. Komputer posiada proces Intel P4, a jedynie w co chciałbym grać to chyba tylko cs:go Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moris514 Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 A r7 240 low profile, za około 220? Tylko nie wiem jak z zasilaczem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AzuN Napisano Luty 24, 2016 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 @Moris514A jak miałeś procesor w twoim GX-e? Bo zastanawiam się, czy nie włożyć do niego C2D. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moris514 Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Siedział na pentium D 820, ogólnie rozbudowa tego komputera była problematyczna przez obudowę, bo dekstopy to typowo do biura się nadają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AzuN Napisano Luty 24, 2016 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 No wiem właśnie, dlatego chce włożyć w niego lepszy procek i karte graficzną, żeby odciążyć nieco użytkowanie notebooka, który pełni teraz rolę komputera stacjonarnego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AzuN Napisano Luty 24, 2016 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Witam,posiadam komputer Dell Optiplex GX620. Chciałbym włożyć do niego Core 2 Duo, bo gdzieś wyczytałem, że można to zrobić. Nie wiem tylko, czy podejdzie i czy pozostałe podzespoły podołają temu.Komputer ma zasilacz 280W, a płyta główna to: Intel i945P/PL/G/GZ ----> socket 775 LGA (o ile się nie mylę) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moris514 Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Szczerze, najlepiej byłoby wymienić na inną jednostkę, webtom bodajże proponował w kilku tematach jednostkę za 500 zł na allegro używaną z I3 i do tego jakaś karta, nawet za 200 zł Gtx 460/HD 7770 lub Gtx 650, a na takiej konfiguracji odpaliłbyś nawet Wiedźmina 3/ MGS 5/ hmm nowy NFS oczywiście na najniższych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenez Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Proszę trzymać się zasady: jeden zestaw - jeden temat.Temat scalony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AzuN Napisano Luty 24, 2016 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Wiem, że moża kupić nową jednostkę, jednak chciałbym ulepszyć obecny sprzęt najniższym kosztem (używane części), a do gier i tak posiadam konsolę... Temat do zamknięcia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webtom Napisano Luty 24, 2016 Zgłoś Share Napisano Luty 24, 2016 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Zarchiwizowany
Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.