Skocz do zawartości

Rozwiązany: Karta graficzna do Dell GX620

AzuN

Polecane posty

Witam,

chciałbym kupić kartę graficzną do Dell GX620, który jest w wersji DT (wąska obudowa).

Komputer posiada zasilacz 280W, więc wybór nie jest za duży.

Wpadły mi w oko takie karty (WSZYSTKIE LOW PROFILE)

- AMD Radeon HD6350 512MB,

- RADEON HD3470 256MB,

- ATi Radeon 3450 256MB.

Najbardziej przemawia do mnie ta pierwsza (512mb), tylko pytanie, czy komputer podoła, a w szczególności zasilacz?

Pozdrawiam.

Miałem kiedyś owy model i też szukałem karty, ostatecznie wybór padł na Radeon Hd 6450 1 GB, zasilacz spokojnie podołał, tylko w moim przypadku wyciąłem część obudowy, żeby karta się zmieściła. Najważniejsze w co masz zamiar grać i używki wchodza w grę? Można szukać tutaj kart low profile, albo ściągnać obudowę lub wyciąć dziurę.

@edit

Miło byłoby gdybyś podał budżet.

A może Radeon 6450? Dużo droższy nie jest. Ten 6450 i 6350 są tak prądożerne (może ze 30W biorą), że ten zasilacz spokojnie wystarczy.

@up

Budżet? Do komputera wartego góra 200zł i tak nie warto brać nic droższego.

Witam,

posiadam komputer Dell Optiplex GX620. Chciałbym włożyć do niego Core 2 Duo, bo gdzieś wyczytałem, że można to zrobić. Nie wiem tylko, czy podejdzie i czy pozostałe podzespoły podołają temu.

Komputer ma zasilacz 280W, a płyta główna to: Intel i945P/PL/G/GZ ----> socket 775 LGA (o ile się nie mylę)

Szczerze, najlepiej byłoby wymienić na inną jednostkę, webtom bodajże proponował w kilku tematach jednostkę za 500 zł na allegro używaną z I3 i do tego jakaś karta, nawet za 200 zł Gtx 460/HD 7770 lub Gtx 650, a na takiej konfiguracji odpaliłbyś nawet Wiedźmina 3/ MGS 5/ hmm nowy NFS oczywiście na najniższych :D

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...