Jump to content

Komputer Stacjonarny do 4200 zł

Kappa3212

Recommended Posts

• Budżet na komputer : około 4200 zł
  • Części do kupienia : skrzynka + monitor
  • System : najlepiej windows 7 (wliczyć w cene)
  • Komputer stosowany do gier
  • Preferowany sklep : Morele/Komputronik
  • Monitor : nie musi być wypasiony ( jednak wolałbym żeby była dostępna rozdzielczość 1920 x 1080)
  • Sprzęt NIE będzie podkręcany
  • Chciałbym zakupić ten komputer do dwóch tygodni
  • Dodatkowe uwagi : chce aby obudowa nie była jakaś super droga, ale żeby komputer nie dusił się w niej i nie grzał, aż tak bardzo.

To ja się spróbuję podjąć tego zadania: http://www.morele.net/inventory/info/hbDUdL/

Sporo lepsza karta graficzna kosztem reszty podzespołów, ale nie są to jakieś dramatyczne oszczędności, można śmiało kupować jeśli nie masz zamiaru wymieniać nic w komputerze na tyle długo, na ile to możliwe. Monitor ciągle jest Full HD, ale trochę mniejszych rozmiarów. Moim zdaniem matryca 21,5 cala w porównaniu z 24 calami nie jest jakoś porażająco mniejsza, ale jeśli wolisz większy monitor, będziesz musiał dołożyć stówkę do modelu podanego przez Ationxa.

PS: Czy cena tej pamięci od AMD to jest jakaś chwilowa promocja, czy może kości jeszcze bardziej potaniały? Ktoś się orientuje?

Moim zdaniem matryca 21,5 cala w porównaniu z 24 calami nie jest jakoś porażająco mniejsza

Osobiście bym powiedział zdecydowanie coś odwrotnego. Widziałem monitorki 21.5" i to są maleństwa. Sam mam 24" i poniżej 23" FullHD bym z pewnością nie kupił, a jak już to w ostateczności.

@Ationx

Ja za to przy głównym komputerze mam monitor 21,5", a w drugim pokoju stoi sobie 23,6" i różnica, chociaż widoczna, specjalnie mi nie przeszkadza. :) Widocznie co człowiek, to opinia i autor tematu żeby mieć pewność, jaki monitor będzie dla niego odpowiedni, będzie musiał przejść się do najbliższego sklepu z elektroniką i samemu dokonać oceny.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...