Jump to content

Rozwiązany: PC pod stream

GamerTV2001

Recommended Posts

Posted

Tu nie chodzi tylko o czas, ale i obciążenie - przy mniej wymagających zajęciach (np. przeglądanie neta) pobór energii będzie pewnie bliższy 100W.

Jak będziesz miał całkiem przyzwoicie taktowaną i5, to w pierwszej kolejności do wymiany będzie karta graficzna. Na 3 lata odpalania nowych gier bym nie liczył - GTX 750 Ti to już obecnie karta, która w co niektórych tytułach pozwala na jedynie niskie detale (np. beta nowego Hitmana - klik - choć w sumie to o tyle głupi przykład, że gra bardzo silnie faworyzuje karty AMD), a nieodległa premiera nowej, rewolucyjnej generacji kart pewnie w niedługim czasie jeszcze podniesie poprzeczkę.

Tak właściwie, w jakiej rozdzielczości będziesz grać?

Posted

Nie mówię, że ta MSI jest zła, ale jak już wcześniej wspomniałem, nie jestem zbyt obeznany w temacie LGA1155, więc nie wiem, czy np. nie brakuje jej jakichś przydatnych do OC funkcji (np. możliwości ręcznej modyfikacji napięcia).

W sumie jako alternatywę podam jeszcze płytę - 30 zł dopłaty względem MSI jest względnie akceptowalne, biorąc pod uwagę trochę bardziej rozbudowane chłodzenie sekcji zasilania i 3-krotnie dłuższą gwarancję.

Posted

Zamówiłem płytę + procka i ramy i wszystko działa jak należy..Dodatkowo doszły mi pytania..

Czy mogę dokupić jakąś kartę sieciową do tej płyty?

I czy chłodzenie MACHO 120 zmieści się do M35?

Posted

Chodzi Ci o kartę WiFi? Którą płytę ostatecznie wybrałeś?

Nawet pełnowymiarowy Macho powinien wejść na styk. A jeżeli nie chcesz coś z choć drobnym marginesem, to wolałbym nawet Grandisa, bo Macho 120 wydajnością nie powala.

Posted
Budy i tak chyba nie zamykam więc może i będzie git
Nie bardzo rozumiem, jak coś ma być git przy kilkukrotnie szybszym zbieraniu się kurzu na podzespołach, no ale jak tam sobie chcesz wink_prosty.gif
Co do płyty http://allegro.pl/as...5817290863.html wybrałem tą
Taka powinna się nadać, choć spodziewam się, że do streamu wypadałoby jednak w miarę możliwości zachować połączenie przewodowe.
Posted

Za 150 zł mógłbyś liczyć na Xonara DG lub DGX, czy może lepiej używkę DX lub D1.

Obie podałem (chyba poprawnymi) parami - modele na złącze PCI są zazwyczaj nieco tańsze, ale w zamian mniej przyszłościowe (w przypadku LGA1151 zaczynają się problemy ze znalezieniem taniej płyty z tym złączem).

Co do QH-90 - nie warto, zważywszy na fakt, że Kingston HyperX Cloud to właściwie to samo, tylko z bogatszym wyposażeniem i taniej.

Posted

Problem rozwiązany, więc temat zamykam.

W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW.

Problem rozwiązany, więc temat zamykam.

W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...