Jump to content

Wybór GTX970

Recommended Posts

Witam serdecznie, noszę się z zakupem nowej karty i w zasadzie już wszystko wiem, pozostała mi tylko jedna decyzja:

Asus GeForce GTX 970 Strix

Gigabyte GeForce GTX 970

MSI GeForce GTX 970 Gaming

Cenowo wypadają podobnie, wiem że to pewnie tylko kosmetyka, ale może zawsze ktoś powie jakieś ciepłe słowo, które przechyli szalę na stronę konkretnej karty.

Sam osobiście najbardziej przychylam się do Asusa - wg. mnie solidna marka, mam do nich zaufanie i nigdy mnie nie zawiedli, z pozostałymi producentami nie mam wspólnej przeszłości, ale złego słowa też nie powiem. Jeśli ktoś mógłby mnie przekonać to byłbym wdzięczny, jeśli nie to pewnie w przyszłym tygodniu zakupię asuska lol.gif

Co do sugestii odnośnie ceny to karta asusa ma tę przewagę, że kupując ją dostajesz 100zł do wydania na gry, a tak to myślę, że będziesz zadowolony niezależnie czy kupisz którąś z tych wersji, czy tą którą proponuje Irenez.

Przy czym zadowolenie z posiadania Gigabyte'a może płynąć głównie z posiadania karty z bardzo wydajnym chłodzeniem, bo z głośnością może być bez rewelacji.

Raczej bym celował w wersję z plusikiem (np. #1, #2), który oznacza usprawnioną wersję układu chłodzenia. Ewentualnie w komputroniku w znośnej cenie jest FTW (ma jeszcze inne chłodzenie).

Jak wygląda reszta konfiguracji? I w ogóle nie rozważasz wzięcia R9 390?

MSI i bardzo dobry serwis? Nie powiedziałbym. Wysyłałem swoją kartę to 3 miesiące czekałem aż raczą ją naprawić, by w końcu dowiedzieć się, że to niemożliwe. Tyle dobrego, że wymienili ją na nową. Znajomy słał ostatnio R9 290 na gwarancję to też czekał ponad 2 miechy.

Znaczy sam serwis może nie jest zły, ale czasy oczekiwania są ogromne.

Ja osobiście posiadam MSI GTX 970 100me. Mam ją od lipca 2015 i póki co jest niezawodna (pfu.. mam nadzieję, że nie wykrakałem). W dodatku dobrze się chłodzi i cechuje się kulturką pracy z uwagi na półpasywne chłodzenie.

@up

To samo napisze większość posiadaczy niereferentów od innych firm. Dlatego takie posty przy polecaniu sprzętów są trochę nie na miejscu i znacznie lepiej opierać się na testach porównujących różne gpu. Zarówno Irenez jak i webtom dokładnie to robią.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...