Rankin Posted March 1, 2016 Author Report Posted March 1, 2016 ***XCOM 2 /lj/ VICTORY EDITION***A zatem na finalną misję poleciała ekipa:Misja jest w zasadzie bardzo zbliżona w konstrukcji do finału XCOM 1: po pierwsze, przebić się przez praktycznie wszystkich wrogów obecnych w grze, po drugie ubić bossa. Twórcy gry jednak wycwanili się po X1, gdzie finał można było praktycznie skończyć w jedną turę (dzięki przepakowanym snajperom) - tym razem boss występuje w trzech osobach, a na dodatek do walki wkracza etapami, co kilka tur. W każdym bądź razie wylądowaliśmy w bazie wroga - sześciu żołnierzy i nasz Awatar pod bezpośrednią kontrolą Dowódcy. Parę screenów intra i zaczęło się.Etherealowie całą misję usiłowali zagadać nas na śmierć, ale cała załoga zgodnie to olewała. Nie pozostało nic innego jak przebijać się przez kolejne grupy wrogów:PierwsząDrugąTrzeciąCzwartą (a cusz to)PiątąSzóstąi wreszcie siódmą. Dotarliśmy do centrum i zespawnował się pierwszy awatar. Generalna taktyka we wszystkich trzech przypadkach była taka, że skrobałem gościa po trochu - wrogi awatar po każdym trafieniu teleportuje się w inne miejsce - aż był na pozycji dogodnej aby zrobić mu z [beeep] jesień średniowiecza za pomocą albo snajpy, albo Xerbera z wypakowaną strzelbą. Sytuację komplikował fakt, że co turę spawnowało się 6-7 wrogów, połowa na początku, połowa na końcu tury wroga, więc poza ubijaniem awatara musiałem jeszcze błyskawicznie kosić bardzo niefajne okazy typu 4 mutony czy 3 codexy. Kiedy już naprawdę przestawałem wyrabiać z tempem, Pojawił się ostatni awatar. Z początku był na takiej pozycji, że niemal nie byłem w stanie mu nic zrobić, ale voda ze swoim karabinem z superior stock zdołał go maznąć za żałosne 3 HP, ale aktywując teleport prosto pod nos naszego exterminador des extraterrestials:27 hpw dwa strzałyI gra wygrana!Outro:Wkrótce jakiś postrach rodem z głębin!!!!!!!Statystyki (jak widać globalne nadal nie działają ):
PrincessNue Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 Wkrótce jakiś postrach rodem z głębin!!!!!!!>inb4 kancolle and not terror from the deepAnyway, Rane Komandir dziękować za fun i do ewentualnego dodatku swoją postać zgłaszam z wyprzedzeniem. Aż się zastanawiam, czy jakiejś AI Civ 5 game nie puścić z /lj/ tematyką.
Rankin Posted March 3, 2016 Author Report Posted March 3, 2016 do it fgtCo do dodatku to na razie Firaxis planuje jakiś tam season pass za 20 sztuk walutowych steam (dolary lub euro, u nas wiadomo), który ma dać jakąś tam misję, czy też misje, i nowe klasy postaci - nie mam pojęcia czy to w ogóle kupię ale jak będzie coś co faktycznie zmieni grę w choć zbliżonym stopniu co Enemy Within to czemu by nie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.