Jump to content

XCOM 2 /lj/ platoon

Rankin

Recommended Posts

Posted

***XCOM 2 /lj/ VICTORY EDITION***

m1Nbf5d.jpg

A zatem na finalną misję poleciała ekipa:

JMFDoIj.jpg

PBPReGj.jpg

t3kHaFk.jpg

DT08TpQ.jpg

64oKX5c.jpg

seGhyM2.jpg

Misja jest w zasadzie bardzo zbliżona w konstrukcji do finału XCOM 1: po pierwsze, przebić się przez praktycznie wszystkich wrogów obecnych w grze, po drugie ubić bossa. Twórcy gry jednak wycwanili się po X1, gdzie finał można było praktycznie skończyć w jedną turę (dzięki przepakowanym snajperom) - tym razem boss występuje w trzech osobach, a na dodatek do walki wkracza etapami, co kilka tur. W każdym bądź razie wylądowaliśmy w bazie wroga - sześciu żołnierzy i nasz Awatar pod bezpośrednią kontrolą Dowódcy. Parę screenów intra i zaczęło się.

TokI8Yn.jpg

Etherealowie całą misję usiłowali zagadać nas na śmierć, ale cała załoga zgodnie to olewała. Nie pozostało nic innego jak przebijać się przez kolejne grupy wrogów:

Pierwszą

Drugą

Trzecią

Czwartą

(a cusz to)

Piątą

Szóstą

i wreszcie siódmą. Dotarliśmy do centrum i zespawnował się pierwszy awatar. Generalna taktyka we wszystkich trzech przypadkach była taka, że skrobałem gościa po trochu - wrogi awatar po każdym trafieniu teleportuje się w inne miejsce - aż był na pozycji dogodnej aby zrobić mu z [beeep] jesień średniowiecza za pomocą albo snajpy, albo Xerbera z wypakowaną strzelbą. Sytuację komplikował fakt, że co turę spawnowało się 6-7 wrogów, połowa na początku, połowa na końcu tury wroga, więc poza ubijaniem awatara musiałem jeszcze błyskawicznie kosić bardzo niefajne okazy typu 4 mutony czy 3 codexy. Kiedy już naprawdę przestawałem wyrabiać z tempem, Pojawił się ostatni awatar. Z początku był na takiej pozycji, że niemal nie byłem w stanie mu nic zrobić, ale voda ze swoim karabinem z superior stock zdołał go maznąć za żałosne 3 HP, ale aktywując teleport prosto pod nos naszego exterminador des extraterrestials:

P2W6Bux.jpg

27 hp

VNk3dA0.jpg

w dwa strzały

I gra wygrana!

Outro:

hPja5VA.jpg

SOvc8Mb.jpg

TVtOyM2.jpg

xKbdnsC.jpg

cLdLCUa.jpg

bVdQIwf.jpg

Wkrótce jakiś postrach rodem z głębin!!!!!!!

Statystyki (jak widać globalne nadal nie działają :/):

e0COMg1.jpg

mAFMY13.jpg

mhBxFBT.jpg

JtAJcMj.jpg

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply
Posted
Wkrótce jakiś postrach rodem z głębin!!!!!!!

>inb4 kancolle and not terror from the deep

Anyway, Rane Komandir dziękować za fun i do ewentualnego dodatku swoją postać zgłaszam z wyprzedzeniem. Aż się zastanawiam, czy jakiejś AI Civ 5 game nie puścić z /lj/ tematyką.

Posted

do it fgt

Co do dodatku to na razie Firaxis planuje jakiś tam season pass za 20 sztuk walutowych steam (dolary lub euro, u nas wiadomo), który ma dać jakąś tam misję, czy też misje, i nowe klasy postaci - nie mam pojęcia czy to w ogóle kupię ale jak będzie coś co faktycznie zmieni grę w choć zbliżonym stopniu co Enemy Within to czemu by nie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...