Jump to content

Smartfon do 1000zł

Fillipo

Recommended Posts

Poszukuje smartfona do 1000zł bo mój samsung young strasznie wolno działa. Chciałbym kupić nowego. Szukałem coś samemu znalazłem samsunga S4 albo sony xperie Z1, koledzy mówili mi też coś o huawei p8 ale sam nie wiem jeśli możecie to doradźcie, czy któryś z tych czy inny .

Dużo lepszym wyborem będzie LG G2.

Jako były posiadacz Xperii Z1 odradzam ci kupna tego telefonu. Jest bardzo duży (jak na wielkość ekranu 5") i ciężki, wszędzie są ostre krawędzie przez co telefon nieprzyjemnie trzyma się w dłoni, bardzo słaby ekran, a aparat jest dobry tylko przy idealnych warunkach oświetleniowych - w innym wypadku jest tragiczny.

Co do S4 - dużo słabszy procesor od SD 800 w Xperii Z1 i LG G2, co wraz z nakładką od Samsunga powoduje, że telefon szybko zacznie ci się wieszać. Poza tym Samsungi słabo zarządzają RAM-em i w praktyce LG G2 jest dużo płynniejszy niż S4.

W tej cenie P8 znajdziesz wyłącznie w wersji Lite, sporo słabszej od normalnej P8. Jeśli nie boisz się chińszczyzny to polecam ,obok wspomnianych wcześniej modeli, Xiaomi Redmi Note 3 - w wersji 32GB ROM/3GB RAM możesz go dorwać już poniżej 1000 złotych. Uwaga jest jednak taka, że trzeba trochę pokombinować z wgraniem polskiego systemu ale jeśli się tego nie boisz to na MIUI Polska powinieneś znaleźć wszystko czego potrzebujesz.

i9505 i i9515 są znacznie popularniejsze (a ten drugi dostępny w większości sklepów), stąd podejrzewam że mimo wszystko chodzi o którąś z tych wersji wyposażonych w Snapdragona 600.

Oczywiście jeśli to ma być S4 to wyłącznie w wersji i9506 - nie ma co przepłacać.

Zastanawiam się nad LG G3 ma on nawet większą rozdzielczość niż full hd ale jest drogi. Coś dobrego ale tańszego z rozdziałką full hd tylko wolałbym coś ze znanych mark chyba że coś pewnego bo nie jestem zbytnio zorientowanych w telefonach

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...