Djesus Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Witajcie.Planuję zakup smartfona. Przeznaczam około 600zł i potrzebuję faktury. Ma dzwonić, wysyłać smsy, mieć LTE i sensowną baterię. Nie jestem fanem gier na telefonie jednak fajnie by było gdyby działał Hearthstone.Myślałem o Meizu M2, Meizu M2 note i Xiaomi Redmi 2 Note. Niestety nieco odrzucają mnie ekrany >5 cali.http://allegro.pl/outlet-honor-4x-cherry-lte-8x1-20ghz-dual-sim-ips-i5970614652.htmlTo również wygląda na ciekawą ofertę.Początkowo planowałem kupić HTC One m7 jednak boję się tych wysyłek z Chin. Pakować się w coś takiego?Pozdrawiam serdecznie,Djesus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onarion Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Meizu M2 ma równe 5 cali, jest dostępny w kilku dużych polskich sklepach, z normalną gwarancją: http://m.sferis.pl/p/376187-smartfon-meizu-m2-niebieski-meizum2blue.htmlLepszego telefonu pod względem specyfikacji w tej cenie nie znajdziesz. Używane telefony z Chin to słaby pomysł, chociażby ze względu na koszty ewentualnego odesłania towaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djesus Posted February 12, 2016 Author Report Share Posted February 12, 2016 Dzięki za szybką odpowiedź. Widziałem, że jest dosyć lansowany na forum, szczególnie od sferis.pl. A jak sądzicie, jak się ma do HTC One m7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onarion Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 M7 to już stary telefon, raczej niewarty uwagi. Nowego egzemplarza już na 99% nie znajdziesz, co najwyżej modele "refurbished". Specyfikacja też nie powala, jest trochę gorzej niż w przypadku Meizu (słabszy i starszy procesor, niespecjalnie udany aparat).M2 jest tutaj lansowany, bo jest bardzo dobrze wyceniony i dostępny w Polsce. Jeśli nie boisz się importować sprzętu z Chin na własną rękę, to godne polecenia są również Xiaomi Redmi Note 2 i Redmi 3, a jeśli wolisz stuprocentowo pewne źródła dystrybucji i znane firmy, to interesujące są też Lenovo (od kilku tygodni, wcześniej Motorola ) Moto E LTE i Moto G drugiej/trzeciej generacji, o ile znajdziesz gdzieś je w Twoim budżecie. Aczkolwiek i jeden i drugi model od Motoroli przegrywa z chińczykami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djesus Posted February 12, 2016 Author Report Share Posted February 12, 2016 Rozumiem, dziękuję za pomoc. Wybór padnie na MEIZU Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.