Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ..., ale nie bez powodu Frank dorobił się rangi pułkownika. Pierwszą ręką mocno ścisnał poł-przytomnego Gerwazego, dwóch pozostałych użył do podniesienia i przytrzymania przed sobą pobliskiego stołu, blatem w kierunku przeciwnika. Zamłynkował w miejscu trzema parami nóg i natarł na Mohery z okrzykiem HEYAYAYYAYA.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sveniu Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Od nadmiaru wrażeń Gerwazemu zakręciło się w głowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Aż dziw, że po tych wszystkich doświadczeniach z ostatnich kilku godzin jego głowa w dalszym ciągu chciała pozostać w bliskiej relacji z resztą ciała. Chociaż już bez zdrowego rozsądku, ten dawno wziął chorobowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RezonGames Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Gerwazy choć głowę miał mocną - co czasem udowadniał w miejscowym barze - zemdlał.Obudził się po kilku godzinach. Miejsce było dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulPGR Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Wyglądało jak piwnica ale w środku palił się ogień i na ścianie był krzyż, tak stało się to co najgorsze trafił do siedziby Beretów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted February 14, 2016 Author Report Share Posted February 14, 2016 Związane ręce uniemożliwialy jakikolwiek sensowny ruch. Zamiast szarpać się bez sensu postanowił poczekać na to co przyniesie życie. Zatok się więc w myślach o żonie i dzieciach, które gdzieś tam pewnie jeszcze spały... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColonelNosio Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Gdy minęły zawroty głowy, przyjrzał się dokładniej pomieszczeniu. Gerwazy ku swojemu przerażeniu ujrzał, że w ogniu dogasają szczątki człekokształtnej istoty z trochę zbyt dużą ilością kończyn... Wygląda na to że Frank się nie przebił, pomyślał. Widocznie babcie uznały go za pomiot Szatana, co w sumie nie jest dziwne, biorąc pod uwagę jego wygląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RezonGames Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Gerwazy wytężył umysł - Co zrobiłby MacGyver ?-WIEM ! - Nasz protagonista wpadł na genialny pomysł - MacGyver w mojej sytuacji by uciekł !Możliwe, że Gerwazy oberwał w głowę zbyt mocno ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 , chociaż mógł też po prostu stać się obiektem ataku wolnolatających cząsteczek geniuszu. Siedząc w blasku ognia zastanawiał się czy już zawsze będzie lądował związany w jakiś piwnicach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColonelNosio Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Pozwolił sobie na zadumę nad pułkownikiem Frankiem. To był bardzo porządny facet, Gerwazy bardzo go szanował, szczególnie za akcję w 94, gdy razem prawie zlikwidowali lokalną komórkę bośniackiej mafii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ...podczas szukania pieczarek w lesie. Frank z Gerwazym stancjonowali razem w Bośni jako oddział ONZ do utrzymania porządku. Mafiozi nawinęli się przypadkiem, gdy żonierze oprotestowali kolejne żarcie z puszki i zarządali czegoś świeżego. Gerwazy będąc wtedy kwatermistrzem został wysłany do pobliskiej gęstwiny, a tam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RezonGames Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ...nie znalazł pieczarek, jednak bośniackich mafiozów, którzy czekali na Ładę wiozącą broń.- Było ich jak grzybów po deszczu - pomyślał Gerwazy - choć wolałbym pieczarki. Nagle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColonelNosio Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ... Frank wyskoczył z krzaków jak diabeł z pudełka, z pistoletem maszynowym w jednej ręce, oraz granatnikiem przeciwpancernym w pozostałych dwóch. Z okrutnym uśmiechem na ustach wystrzelił z wyrzutni w przód ciężarówki. Łada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ..zgrabnie odbiła rakietę, nie pozostawiajac nawet rysy na masce. Solida radziecka robota. Do uszu Gerwazego doleciała jeszcze rozmowa dwóch Bośniaków skrytych w krzakach. - Gruzje tawarisz Dworcow, nu cichaj. Tako swołocz z kalasznikovem wyrdziała na droge.- E to kakto gruzje Kolejow? Kak Łada pepeszki nam wizi. Panimajesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColonelNosio Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 #brawo Tellur, nie pomyślałem o przeciwpancernej Ładzie # Link to comment Share on other sites More sharing options...
RezonGames Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 -Aaaaa...hraszo Wladimir. Ja panimaje teros. - odpowiedział pierwszy-Nu ! To mordu w kubył. - powiedział drugi -Przydałoby się zdziałać coś...- pomyślał Gerwazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gipster Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Niestety Gerwazy nie panimajał, bełkot w obcym języku uznał za potężną obrazę jego osoby. Wyciągnął swój myśliwski nóż, który zawsze trafiał tam gdzie chciał, w sensie tam gdzie chciał nóż, nie Gerwazy. Cisnął nim w kierunku soldatów, ale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ... jak się rzekło nóż poleciał w innym kierunku niż zaplanował Gerwazy. Pułkownik Frank nawet nie zauważył rękojeści, która wymownie sterczała mu z barku.Ehh, westchnął Gerwazy w piwnicznym mroku. Jakim cudem po tej hecy w ogóle zostaliśmy kolegami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RezonGames Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ...aaaa właśnie...już wiem dlaczego...przespał się z moją dziewczyną tej samej nocy i powiedział "Jesteśmy kwita"...no tak - Gerwazy przerwał przemyślenia bo do pokoju wszedł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulPGR Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 ... kot Jarosława Kaczyńskiego z bombą atomową w kształcie brzozy w ręku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Tak, Gerwazy ostatnio dostał kilka razy za mocno w głowę.Kot okazał się majaką, zamiast niego do pokoju na paluszkach wszedł nie kto inny, a sam Janusz, cały w ciemnym maskowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColonelNosio Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 - Czego tu chcesz, faszystowski szpiclu? - wychrypiał szeptem więzień. - Jeszcze mnie głowa boli od Twojego zdradzieckiego uderzenia pałką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truvneeck Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 - Pojawiamy się zawsze tam, gdzie nas potrzeba. - odparł Janusz - Czy tego chcesz, czy nie. W tym wypadku chcesz. -W nikłym świetle wyraźnie widać było, że ostatnie wydarzenia odcisnęły na nim poważne piętno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Pomijając fakt, że Janusz był chodzącą zgnilizną, to i tak ostatnia noc nie pozostała mu obojętna.- Chcesz się uwolnić to i jestem, tak jakoś gryzie mnie sumienie odkąd widziałem flaki Natalii. Za długo, by tłumaczyć czemu wcześiej cię ogłuszyłem i zaciągmołem przed Manfreda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sveniu Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Nadal był blady, wyniszczony i wyglądał jak gnijące truchło, ale teraz dodatkowo zaczął przypominać kota Kaczyńskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...