someonerocky Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Witam Piszę w sprawie takiej iż komputer już swoje przeżył i zastanawiam się nad wymianą niektórych części lub jeżeli będzie to konieczne nad złożeniem nowego , a że sam nie jestem specjalistą to czy mógłbym liczyć na waszą pomoc . Tutaj dokładniejsze dane :Obudowa : Zalman Z9Płyta główna : ASRock P67 PRO3 Zasilacz : SilentiumPC Deus M1 550W Procesor : Intel Core i5-3570K 3.4 GHzKarta graficzna : Gigabyte GeForce GTX 760 OC . Z góry dziękuję za rady i pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 W tym momencie jedyną częścią, nad której wymianą bym się zastanawiał, jest karta graficzna, a i to po premierze Polarisów/Pascali.Ewentualnie, jeśli nie masz, mógłbyś dołożyć SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
someonerocky Posted February 10, 2016 Author Report Share Posted February 10, 2016 W tym momencie jedyną częścią, nad której wymianą bym się zastanawiał, jest karta graficzna, a i to po premierze Polarisów/Pascali.Ewentualnie, jeśli nie masz, mógłbyś dołożyć SSD. A nad jaką lub jakimi powinienem się zastanawiać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Karta graficzna - jw. po premierze nowych chipów od AMD i Nvidii.SSD - Crucial BX100 / Samsung 850 Evo / Crucial MX 200 w wersji od 250 GB wzwyż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avn Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Albo jeśli nie chcesz czekać to GTX 970, na pewno na 2 najbliższe latka da radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 GTX 970 to jednak za mała różnica w wydajności, żeby dokładać więcej niż dwukrotność ceny, za którą GTX 760 poszedłby na rynku wtórnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darktangram Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Kręciłeś procesor? Jesli nie, może przyda się chłodzenie (np. SilentiumPC Grandis).Kartę graficzna lepiej teraz odpuść, GTX 760 jest nadal calkiem niezły. Możesz wymienić po premierze nowych kart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
someonerocky Posted December 17, 2018 Author Report Share Posted December 17, 2018 Odświeżam temacik. Przeszedłem na konsole i z tego względu zostawiłem PC jako stacje do przeglądania internetu itp. Jednak ostatnio pomyślałem, że mógłbym wrócić do grania na starym blaszaku. Dnia 10.02.2016 o 12:45, someonerocky napisał: Tutaj dokładniejsze dane : Obudowa : Zalman Z9 Płyta główna : ASRock P67 PRO3 Zasilacz : SilentiumPC Deus M1 550W Procesor : Intel Core i5-3570K 3.4 GHz Karta graficzna : Gigabyte GeForce GTX 760 OC . Z góry dziękuję za rady i pomoc Też cenowo nie jestem w stanie pozwolić sobie na jakieś mega produkty, więc poszukuje czegoś, żeby ograć nowe tytuły, ale nie koniecznie na ultra. Domyślam się nowa karta to podstawa po moim śledztwie doszedłem do wniosku iż gigabyte geforce gtx 1060 aorus xtreme 6g czy coś na tym poziomie by się nadawało. Oczekuję na pomoc, porady i z góry dziękuję za chęci i każda odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 17, 2018 Report Share Posted December 17, 2018 GTX 1060 by tu pasował ale bierz tańszy model a nie Aorus Xtreme kosztujący krocie - https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192-bit-2xdvi-d-hdmi-dp-box-gv-n1060wf2oc-6gd-974808/ - no chyba, że masz go okazję dorwać w jakiejś promocyjnej cenie... Poza tym można ewentualnie zmienić procesor na i7 2600K i kręcić go do oporu, np. taka używka - https://allegro.pl/intel-core-i7-2600k-i7728312802.html - swój CPU na 300 zł odsprzedasz, więc tylko stówka dopłaty a zyskujesz więcej wątków (w nowych grach się to mocno przydaje). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.