Jump to content

Wymienić części czy nowy ?

someonerocky

Recommended Posts

Witam

Piszę w sprawie takiej iż komputer już swoje przeżył i zastanawiam się nad wymianą niektórych części lub jeżeli będzie to konieczne nad złożeniem nowego , a że sam nie jestem specjalistą to czy mógłbym liczyć na waszą pomoc .

Tutaj dokładniejsze dane :

Obudowa : Zalman Z9

Płyta główna : ASRock P67 PRO3

Zasilacz : SilentiumPC Deus M1 550W

Procesor : Intel Core i5-3570K 3.4 GHz

Karta graficzna : Gigabyte GeForce GTX 760 OC .

Z góry dziękuję za rady i pomoc

• 2 years later...

Odświeżam temacik. Przeszedłem na konsole i z tego względu zostawiłem PC jako stacje do przeglądania internetu itp. Jednak ostatnio pomyślałem, że mógłbym wrócić do grania na starym blaszaku. 

Dnia 10.02.2016 o 12:45, someonerocky napisał:

Tutaj dokładniejsze dane :

Obudowa : Zalman Z9

Płyta główna : ASRock P67 PRO3

Zasilacz : SilentiumPC Deus M1 550W

Procesor : Intel Core i5-3570K 3.4 GHz

Karta graficzna : Gigabyte GeForce GTX 760 OC .

Z góry dziękuję za rady i pomoc

Też cenowo nie jestem w stanie pozwolić sobie na jakieś mega produkty, więc poszukuje czegoś, żeby ograć nowe tytuły, ale nie koniecznie na ultra. Domyślam się nowa karta to podstawa po moim śledztwie doszedłem do wniosku iż gigabyte geforce gtx 1060 aorus xtreme 6g czy coś na tym poziomie by się nadawało. Oczekuję na pomoc, porady i z góry dziękuję za chęci i każda odpowiedź. 

GTX 1060 by tu pasował ale bierz tańszy model a nie Aorus Xtreme kosztujący krocie - https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192-bit-2xdvi-d-hdmi-dp-box-gv-n1060wf2oc-6gd-974808/ - no chyba, że masz go okazję dorwać w jakiejś promocyjnej cenie...

Poza tym można ewentualnie zmienić procesor na i7 2600K i kręcić go do oporu, np. taka używka - https://allegro.pl/intel-core-i7-2600k-i7728312802.html - swój CPU na 300 zł odsprzedasz, więc tylko stówka dopłaty a zyskujesz więcej wątków (w nowych grach się to mocno przydaje).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...