botAdrian Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Mam pytania dotyczące podzespołów, które mam zamiar kupić.Czy one do siebie pasuja?Czy są po prostu dobre?Karta: MSI Radeon R9 390 8 GB GDDR5 2xDVIProcesor : Intel Core i5 4460 3,2 GHzRAM : HyperX DDR3 2x 4GB 2400 MHzChłodzenie: Noctua NH - D14Płyta Gł.: Intel H81 LGA 1150Chodzi mi tu głównie o wydajność w grach typu :CS:GOGTA VFIFADziękuje za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Wszystko pasuje, mam jednak parę pytań:- skąd pomysł zakupu tak drogiego chłodzenia do procesora, którego i tak nie podkręcisz? Będzie się marnować tylko.- co z obudową, zasilaczem, dyskiem twardym? Rozumiem, że te podzespoły już masz - podaj ich modele, zebyśmy wiedzieli czy sięnadadzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpox Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 no pasować będą ale jaki sens ma najtańsze i5 na rynku z coolerem za 300 zł? Ja osobiście wziąłbym coś w stylu fery 2 i różnicę dorzucił do lepszego procka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botAdrian Posted February 9, 2016 Author Report Share Posted February 9, 2016 Wszystko pasuje, mam jednak parę pytań:- skąd pomysł zakupu tak drogiego chłodzenia do procesora, którego i tak nie podkręcisz? Będzie się marnować tylko.- co z obudową, zasilaczem, dyskiem twardym? Rozumiem, że te podzespoły już masz - podaj ich modele, zebyśmy wiedzieli czy sięnadadząJak narazie mam zasilacz 230 V ale planuje kupić coś typu Antec VP 500, nad obudową i dyskiem jeszcze się zastanawiam.Co do chłodzenia masz rację, dzięki no pasować będą ale jaki sens ma najtańsze i5 na rynku z coolerem za 300 zł? Ja osobiście wziąłbym coś w stylu fery 2 i różnicę dorzucił do lepszego procka.A masz jakiś pomysł co do procka za ok 1000 pod gry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Hmm może najlepiej będzie jak zwyczajnie odpowiedz na kilka pytań:1. Kiedy kupujesz?2. Do kupienia jest cała kompletna jednostka jak rozumiem?3. Jaki masz budżet na całość?4. Zamierzasz podkręcać procesor?5. Jaki masz monitor? Głównie o rozdzielczość mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Jak narazie mam zasilacz 230 V ale planuje kupić coś typu Antec VP 500Każdy sprzedawany w Europie zasilacz jest pod napięcie 230V Mógłbyś podać model obecnego zasilacza (zakłądając, ze dopuszczasz możliwość jego zostawienia)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
botAdrian Posted February 9, 2016 Author Report Share Posted February 9, 2016 Hmm może najlepiej będzie jak zwyczajnie odpowiedz na kilka pytań:1. Kiedy kupujesz?2. Do kupienia jest cała kompletna jednostka jak rozumiem?3. Jaki masz budżet na całość?4. Zamierzasz podkręcać procesor?5. Jaki masz monitor? Głównie o rozdzielczość mi chodzi.1. Nie wiem dokładnie ale obstawiam że w okresie wakacji.2. Dysk mam, karte dźwiękową itd. mam3. Na podzespoły chcę wydać trochę ponad 3000 a do tego monitor,słuchawki4. Raczej nie5. Mam jakiś stary i chcę własnie kupić coś typu LG 20M37A-B@yojcTracer 4Life 450 HFNie cytuj poprzedzającego posta w całości [webtom] Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Nie wiem dokładnie ale obstawiam że w okresie wakacji.No to wróć na tydzień, dwa przed zakupem.Tracer 4Life 450 HFPrawdę mówiąc jeżeli cenisz sobie resztę podzespołów, to proponowałbym się poważnie zastanowić, czy zasilacza do nowego komputera nie kupić pół roku wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
botAdrian Posted February 10, 2016 Author Report Share Posted February 10, 2016 A na jakich ustawieniach mniej więcej poszło by GTA V jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Zapewne bardzo wysokich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.