Azre3l Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Witam.Pytanko szybkie czy lepiej kupić 16gb ram w dualu czy w quad???Więcej niż 18 nie ma najmniejszego sensu także proszę o poradę.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Nie ma żadnego argumentu przemawiającego za kupnem konfiguracji Quad, no chyba, że masz platformę LGA2011 lub LGA2011-3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azre3l Posted February 7, 2016 Author Report Share Posted February 7, 2016 Ale tez nie ma przeciw.?Czyli inaczej lepiej 16gb w dualu czy w quad?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 W przypadku 2x8GB nie będziesz miał problemów, żeby w przyszłości dołożyć jeszcze kolejne dwie kostki, no i zapewne nieco łatwiej będzie to w przyszłości sprzedać.I tak aby na pewno potrzebujesz aż 16GB RAMu? Jak w ogóle wygląda konfiguracja komputera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azre3l Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 Nie potrzebuje az tyle ale mogę kupic 4 jednakowe kosci za niewiele ponad 200 zł. Wtedy sprzedaje moją z kompa i tamte mam praktycznie za kilkadziesiąt zł. No i wydaje mi się że wiecej niż 16 gb długo nie będzie potrzebne w grach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.