Kamiv Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 cout<<"Jakiej jestes plci?:"<<endl;cin>>plec;cin.ignore() ;cout<<"Czy miales jakis konflikt z prawem?Jesli tak to napisz co zrobiłes?:"<<endlcin>>konflikt; (tu mi jeszcze wywala expected ";" before 'cin'cin.ignore() ;cout<</*To tyle. Z twoich odpowiedzi wynika, ze (jesli miales konflikt z prawem)twoja karta wieznia wygladala by tak:KARTA WIEZNIA"<<imie<<" "<<nazwisko<<"WIEK PLEC TERMIN ZWOLNIENIA"<<wiek<< "<<plec<<" DozywocieOSADZONY Z POWODU:CYTAT: "<<konflikt<<" */ <<endl; (tu mi wywala expected primary-expression before '<<' token)getchar() ;return 0;}tak wygląda mój program (raczej część, reszta jest ok)Wiecie jak to naprawić? (program w którym to robie to Dev-C++) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 cout<<"Czy miales jakis konflikt z prawem?Jesli tak to napisz co zrobiłes?:"<<endlcin>>konflikt; (tu mi jeszcze wywala expected ";" before 'cin'Bo zapomniałeś średnika po endl.<<konflikt<<" */ <<endl; (tu mi wywala expected primary-expression before '<<' token)Tak na 90% nie podoba mu się to:cout << /*komentarz*/ << endl; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 tu mi jeszcze wywala expected ";" before 'cin'Gdyby tylko kompilator w jakiś sposób powiedział nam co mu się nie podoba... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...