Jump to content

Dysk zewnętrzny 1 - 2 TB

Recommended Posts

Posted

Witam,

Poszukuję dysku zewnętrznego do generalnie mówiąc backupowania danych oraz ich przenoszenia. Zależy mi przede wszystkim na solidności i bezproblemowej eksploatacji. Zakładany budżet to 400 zł (rozumiem, że w tej cenie będzie raczej ciężko 2 TB pojemności).

Znalazłem coś takiego: WD My Passport Ultra 1,5TB USB 3.0 w cenie 329. Czy ktoś może napisać coś więcej, niż to co udało mi się znaleźć na jego temat w necie?

http://www.x-kom.pl/p/246190-dysk-twardy-zewnetrzny-wd-my-passport-ultra-15tb-czarny-usb-30.html#specification

Jeśli ktoś zna lepszą alternatywę, proszę o sugestię.

Posted

Problem w tym, że dyski produkują (fizycznie) tylko Seagate, WD i Toshiba.

Ze wszystkich znaków na niebie wynika, że w pojemnościach 1 TB - 2 TB:

Backup Plus (lub LaCie to w zasadzie to samo ze zmienioną obudową/firmwarem) > Canvio/Canvio Plus (Toshiba) >= WD (wszystkie serie) = Verbatime Store N Go (1 TB) >= A-Data Dashdrive (różne modele w zasadzie od różnych producentów) > Transcend, Silicon Power, Samsung i inne rebrandy

• 2 weeks later...
Posted

W wersji 2 TB - starszy dysk jest 3,5" (potrzebował dodatkowego zasilania); nowszy jest Slim i jest 2,5" (potrzebuje zasilania z USB 3.0). W innych pojemnościach masz albo dyski 2,5", albo 3,5" (przynajmniej nie pamiętam Backup Plusa 1 TB 3,5").

Zasadniczo prędkości były podobne.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...