MacClusca Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Witam serdecznieOd jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pomysł zakupu konsoli przenośnej. Zastanawiam się którą ze wspomnianych konsol wybrać. Grać zamierzam głównie w produkcje z gatunku jRPG, brałbym pod uwagę również nietypowe produkcje nie mające odpowiedników na pecetach. Z konkretnych tytułów na każdą platformę zrobiłem małą listę:Playstation Vita:- Persona 4 Golden (być może i inne części serii)- Final Fantasy X/X-2- Final Fantasy Tactics- Valkyria Chronicles II- DanganronpaNew Nintendo 3DS- Fire Emblem Awakening- Bravely Default- Monster Hunter 3- Xenoblade ChroniclesGłównym powodem moich rozterek (i zasadniczo cel tworzenia tego tematu) jest dostępność konsol i gier na polskim rynku. Cenowo (o ile się orientuję) zakup zestawu konsola + kilka gier z mojej listy wychodzi podobnie dla obu platform (i zdaję sobie sprawę że jest to koszt niemały).Chciałbym się poradzić przede wszystkim w kwestii gdzie warto kupować sprzęt i gry. Moje doświadczenie z Allegro jest praktycznie zerowe i preferowałbym zakup w jakimś sklepie internetowym lub supermarkecie. Szukając nieco inforamacji w tym temacie doszedłem do następujących wniosków (podkreślam - to moja opinia powstała na bazie kilku dni szukania informacji w internecie, zdaję sobie sprawę że lepiej zorientowani mogą ją wyśmiać ):Nintendo 3DS w sieciach supermarketów z elektroniką praktycznie nie istnieje, z innych sklepów trafiłem na konsoleigry.pl oraz ultima.pl. Warto je wybrać, czy może są lepsze?W tym pierwszym zainteresowała mnie ta oferta:http://konsoleigry.p...5496503048.html(wiem że oferują też wersję niebieską za 30 zł taniej, ale czarny mi się bardziej podoba )Z PS Vitą jest nieco lepiej, w MediaMarkt widziałem bundle z grą Little Big Planet za 800 zł, generalnie w sklepach nie znalazłem lepszych ofer (wiem, wiem, na Allegro jest taniej).Nie znalazłem jednak zbyt wielu ofert na karty pamięci, szczególnie skąpo jest jeśli chodzi o modele 16 GB i 32 GB. Czy są jakieś dobre sklepy z akcesoriami do PS Vita?Jeśli chodzi o gry to zauważyłem, że jest nawet nieco gorzej niż w przypadku New 3DS, ale sprawę ratuje PS Store.Zatem podsumowując - prosiłbym o kilka porad co do tego w jakich sklepach warto szukać ofert na konsole oraz gry, gdzie można liczyć na porządną obsługę (terminowe dostawy, serwis, gwarancje)? Nie chcę ryzykować wydania sporej kwoty, nie mając pewności co do sprzedającego.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.