Jump to content

Rozwiązany: Płyta do podkręcania

rudi1324

Recommended Posts

Problem w tym, że do 250 zł nie dostaniesz sensownej płyty do kręcania tego procka.

Ogólnie moim zdaniem bardziej opłaca się wziąć Core i3 4160. Bo do kręcenia FX'a musisz prócz drogiej płyty kupić jeszcze porządne chłodzenie.

Do czego będziesz go używał? Jeżeli przede wszystkim do gier, to proponuję przejrzeć ten test, po doliczeniu ceny lepszego coolera FX staje się droższy od i3, często bywa wolniejszy, a do tego pobiera więcej energii i nie umożliwia późniejszej przesiadki na dużo szybszy procesor (jak i5/i7 w przypadku Intela).

hmm :/ napaliłem się trochę na tego FXa. Używałbym go głównie do gier, i chciałbym go chociaż troszkę bez zbędnych kosztów podkręcić (chodzi mi tu o nie za drogą płytę) nie wiem o 10-15% czy dałoby radę takie coś zrobić? Oczywiście wiem że chłodzenie wchodzi w cenę, na to mam osobny budżet. Jeśli są jakieś płyty w tym przedziale cenowym lub przekraczającym go troszkę prosiłbym ładnie o podanie przykładu takiej oto maszyny :)

to teraz ja juz nic nie wiem :(, chciałem się po prostu przesiąść na inny procesor i go podkręcić, w AMD jest masa produktów z którymi można się bawić a w Intelu nie jest ich tak wiele więc myślałem ze taki AMDek i dobra płyta załatwią sprawę, ale skoro mówicie że na AMDki nie opłaca mi się patrzeć to w jaki procesor i płytę do 600zł mógłbym zainwestować żeby mi na długo starczyło? Ostatnio czytałem o Intel Pentium K jest on na Lga 1150 i ma odblokowany mnożnik i pomyślałem że jakby nie wypaliłoby z AMD to mógłbym nad nim pomyśleć, ale tutaj też się pojawia pytanie jaką płytę do podkręcenia mógłbym wziąć ?

G3258 podkręca się na niemal każdej płycie głównej (po szczegóły odsyłam tutaj).

Warto wspomnieć, że część nowych gier (AC: Unity, CoD: Advanced Warfare, Far Cry 4, DA: Inquisition) na dwuwątkowym procesorze się nie uruchomi, przynajmniej bez "nieoficjalnych modyfikacji", które są traktowane jak cracki.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...