cichy7PL Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 WitamPrzyszedł czas by wymienić wysłużonego lcd na coś nowszego czyli jakiegoś leda full hd.Mój budżet nie jest duży bo jest to 400zł maks 450zł ale wolał bym coś do 400zł , dodam , że biorę też pod uwagę monitory używane.I właśnie taki wpadł mi w oko dokładnie ten : http://allegro.pl/monitor-asus-21-5-led-vx229h-i5055740791.html , I tutaj mam pytanie czy licytacja tego monitora ma sens i czy to jest porządny monitor ? Czy lepiej kupić jakiś nowy w przedziale cenowym 400-450 zł? Dodam , że głównie używam monitora do gier i czasami obejrzę jakiś film. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Ten Asus wygląda sensownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 Z nowych to myślałem nad tym http://www.agito.pl/...ent=959155??lub lub nad tymhttp://www.agito.pl/...3350,142-370899Lepiej zdecydować się na licytowanie tego używanego asusa czy kupić jeden z tych dwóch nowych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 LG jest chyba na matrycy TN, więc w ogóle nie brałbym go pod uwagę.A co do BenQ, to mam styczność z nieco większym tanim modelem tego producenta na matrycy VA i czasy reakcji nie wyglądają zbyt dobrze.Asus ma jeszcze dwa lata gwarancji, więc moim zdaniem to całkiem rozsądna propozycja, nawet za nieco ponad 300 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 Pewnie to będzie trochę głupie pytanie no ale spytam , czy odczuję dość sporą różnicę w jakości obrazu itp w porwónaniu do mojego aktutalnego staruszka jakim jest samsung syncmaster t220? I czy ten asus będzie od niego szerszy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 czy odczuję dość sporą różnicę w jakości obrazu itp w porwónaniu do mojego aktutalnego staruszka jakim jest samsung syncmaster t220?Ja przy przesiadce z TN na IPS poczułem sporą różnicę. Po zakupie mógłbyś się pochwalić swoimi spostrzeżeniami, to następna osaba stawiająca takie pytanie otrzyma odpowiedź opartą o większą liczbę opinii I czy ten asus będzie od niego szerszy ?Jeżeli Twój Samsung ma dokładnie 22'' (a nie 21.5'' jak Asus), to tak, o jakieś 2mm. I będzie niższy o 2.8cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 Pytam bo mój kolega ma LG 22M45D-B 21.5 i przez to , że jest szerszy wyglądy na więcej cali niż ma , a mój stary samsung wydaje się być bardziej kwadratowy co szczerze mi się nie podoba. Więc odpuścić sobie te dwa nowe monitory i brać tego asusa z allegro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Ja bym raczej tak zrobił, z nowych monitorów w tym budżecie nie dostaniesz nic lepszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 A ten asus to jest IPS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Tak rzecze i aukcja i strona producenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 Jeszcze takie małe pytanie , myślicie , że warto dać kup teraz? Czy lepiej licytować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Z tego co widzę to opcja Kup Teraz już zniknęła, więc pozostaje licytacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 Właśnie też zobaczyłem , że sprzedajcy usunął opcję kup teraz.W takim razie będę licytował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 A czy lg 22m45 będzie szerokością ekranu taki sam jak ten asus vx229h ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Ta sama przekątna i proporcje? No to tak. Ale matryca TN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 Chodzi mi o to czy ten asus będzie bardziej szeroki niż kwadratowy , bo zależy mi żeby był szeroki. Bo postaram się go wylicytować i kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Będzie bardziej prostokątny / szeroki. Klasyczne 16:9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy7PL Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Dobra wylicytowałem tego asusa.Dzięki za pomoc , temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.