Jump to content

Rozwiązany: Nowy Monitor

Recommended Posts

Witam

Przyszedł czas by wymienić wysłużonego lcd na coś nowszego czyli jakiegoś leda full hd.

Mój budżet nie jest duży bo jest to 400zł maks 450zł ale wolał bym coś do 400zł , dodam , że biorę też pod uwagę monitory używane.I właśnie taki wpadł mi w oko dokładnie ten : http://allegro.pl/monitor-asus-21-5-led-vx229h-i5055740791.html , I tutaj mam pytanie czy licytacja tego monitora ma sens i czy to jest porządny monitor ? Czy lepiej kupić jakiś nowy w przedziale cenowym 400-450 zł? Dodam , że głównie używam monitora do gier i czasami obejrzę jakiś film.

LG jest chyba na matrycy TN, więc w ogóle nie brałbym go pod uwagę.

A co do BenQ, to mam styczność z nieco większym tanim modelem tego producenta na matrycy VA i czasy reakcji nie wyglądają zbyt dobrze.

Asus ma jeszcze dwa lata gwarancji, więc moim zdaniem to całkiem rozsądna propozycja, nawet za nieco ponad 300 zł.

Pewnie to będzie trochę głupie pytanie no ale spytam , czy odczuję dość sporą różnicę w jakości obrazu itp w porwónaniu do mojego aktutalnego staruszka jakim jest samsung syncmaster t220? I czy ten asus będzie od niego szerszy ?

czy odczuję dość sporą różnicę w jakości obrazu itp w porwónaniu do mojego aktutalnego staruszka jakim jest samsung syncmaster t220?
Ja przy przesiadce z TN na IPS poczułem sporą różnicę. Po zakupie mógłbyś się pochwalić swoimi spostrzeżeniami, to następna osaba stawiająca takie pytanie otrzyma odpowiedź opartą o większą liczbę opinii smile_prosty.gif
I czy ten asus będzie od niego szerszy ?
Jeżeli Twój Samsung ma dokładnie 22'' (a nie 21.5'' jak Asus), to tak, o jakieś 2mm. I będzie niższy o 2.8cm.

Pytam bo mój kolega ma LG 22M45D-B 21.5 i przez to , że jest szerszy wyglądy na więcej cali niż ma , a mój stary samsung wydaje się być bardziej kwadratowy co szczerze mi się nie podoba.

Więc odpuścić sobie te dwa nowe monitory i brać tego asusa z allegro?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...