Snooopy Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Witam, Zamierzam zakupić laptop. Ma on służyć do codziennego użytkowania, głównie internet, filmy i inne multimedia, czasami jakieś gry (raczej nie te z górnej półki z najwyższymi wymaganiami). Zależy mi, żeby zainstalowany był windows, najlepiej 8. Do dyspozycji mam kwotę 1500 do ok. 2000 zł. Dodam, że mobilność nie jest priorytetem, bo większość czasu będzie używany w domu. Poleciliście by mi coś ciekawego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterThief Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Dobra w tej cenie będzie Toshiba z pełno napięciowym procesorem i3 trzeciej generacji, 8 GB RAM i kartą Nvidia GT740M- zestaw ten pozwoli na grę w niskich/średnich detalach nawet w nowsze gry, a w starsze odpowiednio wyższe http://www.x-kom.pl/p/179439-notebook-laptop-15-6-toshiba-satellite-c55-a-1jl-i3-3110m-8gb-750-win8-740m-2gb.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snooopy Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 hmm dość ciekawy model muszę przyznać. A powiedzcie mi, znalazło by się coś w tym przedziale cenowym coś z procesorem i5 ? oczywiście adekwatnie do tego karta byłaby słabsza. I takie pytanko duża jest różnica między mobilnym pełno napięciowym i3 a i5 ?Zapomniałem dodać że znalazłem coś takiego http://www.morele.net/laptop-lenovo-essential-b590-59-416565-648256/#div4tylko pytanie, ile by kosztował ten laptop z windowsem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterThief Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Laptop ten będzie kosztował jakieś 350 zł więcej- tyle ile kosztuje Windows 8 po prostu Różnice między i3 a i5 polegają na tym, że ten pierwszy nie ma funkcji Turbo Boost 2.0, więc jego taktowanie jest niższe niż w przypadku i5, gdzie TB występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snooopy Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 Hmm to w takim razie opłaca się zmienić procesor z i3 na i5 kosztem grafiki, i czy by to miało sens ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterThief Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 IMO lepiej wziąć troszkę słabszy procesor ale lepszą kartę graficzną. GT720M jest znacznie słabsze od GT740M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snooopy Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 okej czyli w tej cenie to najciekawsza propozycja to, co mi wysłałeś tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterThief Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartixon Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Jeśli chcesz pograć w nowsze gry to zdecydowanie lepiej sprawdzi się duet i3 + gt 740 niż i5 + 720. W starszych również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.