VibovitExtra Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Siemka!Na dniach będę musiał wyposażyć się w przenośny dysk twardy o pojemności 1 lub 2 TB (w zależności od ceny, choć raczej skłaniałbym się ku wersji 2 GB). Zależy mi na tym, żeby wydać jak najmniej, ale nie chcę z tego powodu kupić czegoś, co będzie "wolne" i wykonane z mało trwałych materiałów - szukam rozwiązania pośredniego. Celowo nie określam budżetu, gdyż myślę, że powyższe wymagania dobrze określają produkt, którego poszukuję.Gdzie w Katowicach mogę kupić taki dysk? Czy może lepiej, żebym dokonał zakupu przez internet?Z góry dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Z 2TB: http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde-zewn/seagate-backup-plus-2tb-usb30-stdr2000200,45639.html1TB kosztuje mniej - http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde-zewn/seagate-backup-plus-1tb-usb30-stdr1000200,41163.htmlTechplanet jest z Katowic, więc możesz do nich podjechać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VibovitExtra Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Znajdzie się może jakaś sensowna, tańsza alternatywa dla wersji 2 TB? Niekoniecznie musi to być dysk 2,5 cala //Edit - korzystając z okazji, mógłby ktoś polecić mi jeszcze sensowny dysk HDD (internal) 1/2 TB do 350 zł? Dobrze by było, gdyby nie był jakoś wyjątkowo głośny Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Np. ST1000DM003 lub WD10EZEX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 W Komputroniku jest dostępny WD Elements.Taniej dałoby się trochę dysków znaleźć, ale:- D3 Station jest dość stary, wolny i gwarancja zapewne będzie realizowana po macoszemu (Samsung wycofał się z samodzielnego produkowania HDD)- Toshiba Stor.E.Canvio jest opcją jakbyś szukał jak najtańszego dysku (nie polecałbym, ale też nie ma szczególnych powodów do zniechęcania)- Seagate Expansion w wersjach do 3 TB jest wybitnie awaryjny- Verbatim Store'N'Go jest dość podobną opcją jak Toshiba, a zwykle jest droższyInne propozycje są (zwykle) nieprzetestowane i trudno wywnioskować cokolwiek o ich zużyciu/zwrotach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.