Jump to content

Dysk zewnętrzny 1/2 TB

Recommended Posts

Siemka!

Na dniach będę musiał wyposażyć się w przenośny dysk twardy o pojemności 1 lub 2 TB (w zależności od ceny, choć raczej skłaniałbym się ku wersji 2 GB). Zależy mi na tym, żeby wydać jak najmniej, ale nie chcę z tego powodu kupić czegoś, co będzie "wolne" i wykonane z mało trwałych materiałów - szukam rozwiązania pośredniego. Celowo nie określam budżetu, gdyż myślę, że powyższe wymagania dobrze określają produkt, którego poszukuję.

Gdzie w Katowicach mogę kupić taki dysk? Czy może lepiej, żebym dokonał zakupu przez internet?

Z góry dziękuję za pomoc!

Znajdzie się może jakaś sensowna, tańsza alternatywa dla wersji 2 TB? Niekoniecznie musi to być dysk 2,5 cala smile_prosty.gif

//Edit - korzystając z okazji, mógłby ktoś polecić mi jeszcze sensowny dysk HDD (internal) 1/2 TB do 350 zł? Dobrze by było, gdyby nie był jakoś wyjątkowo głośny ;)

W Komputroniku jest dostępny WD Elements.

Taniej dałoby się trochę dysków znaleźć, ale:

- D3 Station jest dość stary, wolny i gwarancja zapewne będzie realizowana po macoszemu (Samsung wycofał się z samodzielnego produkowania HDD)

- Toshiba Stor.E.Canvio jest opcją jakbyś szukał jak najtańszego dysku (nie polecałbym, ale też nie ma szczególnych powodów do zniechęcania)

- Seagate Expansion w wersjach do 3 TB jest wybitnie awaryjny

- Verbatim Store'N'Go jest dość podobną opcją jak Toshiba, a zwykle jest droższy

Inne propozycje są (zwykle) nieprzetestowane i trudno wywnioskować cokolwiek o ich zużyciu/zwrotach.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...