Dikey Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Witam. Jakieś półtora roku temu miałem zwarcie zasilacza, komputer był na gwarancji więc poszedł do serwisu i zamontowano mi po prostu nowy zasilacz. Jednak zauważyłem, że po tej sytuacji miałem kosmiczne rozdzielczości w monitorze (jak i odświeżania ekranu). Gdy wcześniej używałem 1440x900 tak teraz jest ona nieobsługiwana i muszę używać zamiennika 1280x960 co jest dokładnie tym, co było wcześniej dla mnie 1600x900. A teraz do sedna. Czasami gry otwierają się w nieobsługiwanych rozdzielczościach lub z kosmicznym odświeżaniem, np. 150hz co jest dosyć uciążliwe, bo monitor wywala komunikat "Out of range". Nie przejmowałem się tym jednak, bo zazwyczaj wystarczyło zmienić opcje w notatniku na moje. Nadszedł steam, ułatwił mi wszystko, wystarczyło dodać jedną komendę do uruchamiania i zawsze wszystko działało, aż do czasu. Gdy próbuję uruchomić Dying Light monitor znów wyświetla "out of range". Dodanie komendy -60hz ani zmiana ustawień ręcznie nic nie daje, w samym dokumencie nt. ustawień graficznych nie widzę nigdzie kategorii dotyczącej odświeżania, rozdzielczość jest ustawiona poprawnie, więc jestem pewny, że to właśnie wina tego nieszczęsnego odświeżania monitora. I tutaj pada moje pytanie, co się mogło stać? Uszkodzenie karty graficznej odpada, bo wymieniłem niedawno na nową. W internecie wyczytałem informacje, że takie spięcie mogło uszkodzić jakiś plik, który można odzyskać tylko od osoby która posiada ten sam model monitora. Nie wiem co z tym już robić, więc proszę o pomoc Was. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.