DarthKoza Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Hej!Aktualnie mam niemożliwie beznadziejny router, który jest g... nic nie warty. Nie mam jednak pewności, czy winą beznadziejnego stanu sieci jest router - choć większość faktów na to wskazuje.Czy ten "nadajnik" od ASUSa jest dobry? Bez wątpienia lepszy od tego, co mam, ale w swojej cenie (ok. 70zł) jest warty uwagi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carten Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Jest szczęśliwym posiadaczem tego routera i jak dla mnie jest on dla mnie najlepszy:+duża przepustowość sieci+specjalne tryby (np.zmiejszające ping w grach)+prosty montaż,a instalacji nie ma+ideał do hostowania gier lan'owych itp.+dużo opcji dla "zaawansowanych"-średni zasięg wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKoza Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 "średni zasięg wifi" - co masz na myśli? W jakiej odległości znajduje się Twój komputer od źródła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carten Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Po 10m laptop ma słaby sygnał co przy 2-antenówce powinno się dziać po ok 14/15m Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksv6 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Odradzam ten router. Nie wytrzyma 2-3 dni bez restartu i zwalnia na wifi. Zasięg nawet dobry ale reszta bardzo słaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carten Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 U mnie zaś wszystko OK,oprócz zasięgu bo gdy chce wyjść na ogród to,mam tak słaby sygnał że praktycznie jestem przy murze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKoza Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 A więc jakieś alternatywy? W okolicach ceny tego ASUSa? Mogą być używane. Aktualnie głównym problemem są lagi w grach, wymóg częstego resetowania, ścięcia internetu w trakcie przeglądania i dławienie się - które powoduje przestój i brak możności wczytania stron. Jest to bardzo irytujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carten Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Moge zaproponować d-link wireless n300 multi-wan (dwr-116/e) kolega ma go i jest zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.