SquBanys Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Była myszka to teraz słuchawki bo trzeba się wyposażyć Słyszałem wiele o słuchawkach i najlepszy wybór to były zwykle Superluxy HMC 631 jednak one wykraczają poza mój budżet. Pomyślałem o tańszych produktach Superluxa. Mam na oku Superlux HD 681, jednak jeszcze widziałem Superlux HD 681 EVO. Jaka jest różnica pomiędzy tymi słuchawkami ? Warto dopłacić te ~20zł na EVO czy zwykłe HD 681 jest dobre ?edit: Zapomniałem dodać jakie i do czego. A więc, słuchawki nauszne mi są potrzebne. Nie orientuje się w zakresie zamkniętych, otwartych i półotwartych więc obojętnie. Tak naprawde do gier ale słucham też muzyki (wszystkie gatunki ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramofon23 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Mam od jakiegoś czasu słuchawki Superlux HD 681EVO II - w porównaniu do zwykłych 681 - są to słuchawki brzmieniowo ciemniejsze. Dużo zależy od Twoich preferencji - warto wiedzieć, że model EVO II ma w zestawie pady welurowe oraz pseudo-skórzane - w moim przypadku lepiej sprawdzają się welurowe (są wygodniejsze, można w nich długo pograć). W przedziale do 150 zł - moim zdaniem - ten model jest najrozsądniejszym wyborem. Możesz jeszcze zerknąć na Takstar HD2000. A jeśli jakimś cudem zwiększy Ci się budżet to np. Takstar HI2050 HI-FI STUDIO. Mimo wszystko polecam Ci te EVO II - u mnie grają z Xonarem DG (krystalicznym, jasnym) i jest to naprawdę udany duet w tym przedziale cenowym... W razie czego - pytaj, postaram się pomóc i coś doradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SquBanys Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 No zamówiłem na Audeos.pl Superluxy HD 681EVO (wraz z kodem promocyjnym Audiofanatyka) i paczka leci do mnie. Wysłana została z Żywca a ja jestem z Warszawy... poczekam sobie ten tydzień bo to poczta polska (znaczy kurier poczty polskiej - pocztex, ale nie widze różnicy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramofon23 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Oby długo Ci służyły Po kilkugodzinnym odsłuchu - polecam wymienić pady i sprawdzić, czy nie wygodniej i lepiej będzie z welurowymi (domyślnie będą założone te skóropodobne). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SquBanys Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 Dobra słuchawki już leżą na mej głowie. W porównaniu do moich Philipsów SHP 2500 to ciężko porównać, inaczej tamte słuchawki brzmią inaczej te. Grając w CSGO mam nie bagatelną różnice, inny, dosłownie inaczej się gra, nie wiem czy na plus czy na minus bo dopiero 5min mam te słuchawki. Ale jako tako jestem zadowolony z zakupu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.