Jump to content

Słuchawki do 100-120zł

Recommended Posts

Była myszka to teraz słuchawki bo trzeba się wyposażyć tongue_prosty.gif

Słyszałem wiele o słuchawkach i najlepszy wybór to były zwykle Superluxy HMC 631 jednak one wykraczają poza mój budżet. Pomyślałem o tańszych produktach Superluxa. Mam na oku Superlux HD 681, jednak jeszcze widziałem Superlux HD 681 EVO. Jaka jest różnica pomiędzy tymi słuchawkami ? Warto dopłacić te ~20zł na EVO czy zwykłe HD 681 jest dobre ?

edit: Zapomniałem dodać jakie i do czego. A więc, słuchawki nauszne mi są potrzebne. Nie orientuje się w zakresie zamkniętych, otwartych i półotwartych więc obojętnie. Tak naprawde do gier ale słucham też muzyki (wszystkie gatunki :P)

Mam od jakiegoś czasu słuchawki Superlux HD 681EVO II - w porównaniu do zwykłych 681 - są to słuchawki brzmieniowo ciemniejsze. Dużo zależy od Twoich preferencji - warto wiedzieć, że model EVO II ma w zestawie pady welurowe oraz pseudo-skórzane - w moim przypadku lepiej sprawdzają się welurowe (są wygodniejsze, można w nich długo pograć). W przedziale do 150 zł - moim zdaniem - ten model jest najrozsądniejszym wyborem. Możesz jeszcze zerknąć na Takstar HD2000. A jeśli jakimś cudem zwiększy Ci się budżet to np. Takstar HI2050 HI-FI STUDIO. Mimo wszystko polecam Ci te EVO II - u mnie grają z Xonarem DG (krystalicznym, jasnym) i jest to naprawdę udany duet w tym przedziale cenowym... W razie czego - pytaj, postaram się pomóc i coś doradzić.

No zamówiłem na Audeos.pl Superluxy HD 681EVO (wraz z kodem promocyjnym Audiofanatyka) i paczka leci do mnie. Wysłana została z Żywca a ja jestem z Warszawy... poczekam sobie ten tydzień bo to poczta polska (znaczy kurier poczty polskiej - pocztex, ale nie widze różnicy).

Dobra słuchawki już leżą na mej głowie. W porównaniu do moich Philipsów SHP 2500 to ciężko porównać, inaczej tamte słuchawki brzmią inaczej te. Grając w CSGO mam nie bagatelną różnice, inny, dosłownie inaczej się gra, nie wiem czy na plus czy na minus bo dopiero 5min mam te słuchawki. Ale jako tako jestem zadowolony z zakupu :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...