VeloxDigitis Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 CześćSzukam jak najtańszego laptopa, który spełnił by moje wymagania Ekran między 13" - 15"; najlepiej matowyDysk SSD - 128 GB? Bardzo chętnie zrezygnował bym z HDD. Potrzebuję mieć tylko Windowsa i zaledwie kilka aplikacji. Żadnych gier czy filmów.LekkiNie potrzebuję dedykowanej karty graficznej, Intel HD Graphics w zupełności wystarcząNajlepiej coś w stylu i5Dodatkowo punktowany dotykowy ekranStandardowo - USB 3.0 oraz HDMIDołączony system czy inne oprogramowanie mnie nie interesujeWierzę, że znajdziecie coś takiego, a cena mnie nie przerazi.PozdrawiamVeloxDigitis Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterThief Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Podaj chociaż orientacyjny budżet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 W zasadzie, to masz Vivobooki z 4 lub 8 GB RAM w rozsądnych cenach.Dalej masz Lenovo Yoga 2 Pro, Dell Inspiron 7548, Asus Zenbook UX303LA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeloxDigitis Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 @MasterThief Mniej niż 3000zł najlepiej @Irenez Właśnie oglądałem Vivobooki i wyglądają naprawdę w porządku. Tylko ciężko dostać w normalnych sklepach, w których zwykłem kupować (agito, morele). Znalazłem np. taką ofertę - http://allegro.pl/as...900343589.html. Trochę zastanawia mnie cena i czy ta i5 nie jest jakaś słaba tutaj?A z innej beczki - na ile wycenilibyście mniej więcej Lenovo E330 zakupiony w październiku 2012? Bez żadnych uszkodzeń, ale widać ślady używania np. na bokach naklejek czy lekko zużyty trackpoint.Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Oferta podana przez ciebie jest średnia - słabszy procesor z gorszą integrą z poprzedniej generacji. A co do E330 to zależy od procesora, RAM-u, dysku i OS-a - od 700 do 1600 złotych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeloxDigitis Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 A możesz coś konkretnego polecić?E330 - i3 2370M @2.40GHz; 4GB RAM; 500GB HDD; Win 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Z Ultrabooków jednak bym brał ww. Vivobooki Haswellowe. Chyba mają najsensowniejszy stosunek ceny do wydajności.A ten E330 - 1000-1200 złotych (z aktywnym Windowsem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeloxDigitis Posted January 29, 2015 Author Report Share Posted January 29, 2015 Jedyny jaki vivobook mi pasuje to ten chyba: http://www.komputronik.pl/product/243150/Elektronika/Komputery/ASUS_VivoBook_S301LA_C1021H_240GB_SSD.html . Jest ok? I pamiętam, że wszyscy tutaj odradzali zakupy w komputroniku, ale niestety nigdzie indziej takiego laptopa nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
SferisPL Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 W tym przedziale cenowym ASUS VivoBook będzie najsensowniejszym wyborem, i5-4200U z dyskiem SSD pozwala na komfortową pracę. Asus Zenbook to świetny model jednak w tym przedziale cenowym prawdopodobnie nie będzie do znalezienia z dyskiem SSD. VeloxDigitis pamiętaj że gwaranacja na sprzęt jest Door to Door, więc wystarczy kontakt z producentem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.