Filip3k Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Witam, jestem posiadaczem laptopaMSI CX61 0NDIntel I3-3110M 2,40 GHZnVidia GeForce 640M (2GB DDR3) + Intel HD Graphics 40004 GB RAMMicrosft Windows 7 UltimateTeoretycznie na tej konfiguracji, gry takie jak STALKER Czyste Niebo, czy też Star Wars The Force Unleashed II powinny mi działać bez żadnych przeszkód, a już na pewno nie przycinać na minimalnych ustawieniach jak ma to miejsce w STALKER-ZE (przy większych akcjach po prostu nie da się grać). Ustawiłem w panelu sterowania nVidii, aby wszystkie gry uruchamiały się z "procesorem nVidia o wysokiej wydajności", więc kwestia użycia złej karty graficznej raczej odpada. Nie udało mi się nigdzie wyczytać, dlaczego mam tak mało FPS-ów w wyżej podanych grach. Co powinienem zrobić, aby móc bezstresowo grać w te tytuły? ;]Wiem, ze laptop to nie PC, ale nie widziałem za bardzo gdzie ten temat umieścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Odpal program HwMonitor, żeby działał w tle i odpal jakąś grę, np. Stalkera i pograj jakieś pół godziny. Następnie wyjdź z gry i wrzuć screena z programu HwMonitor na forum.PS spróbuj zaktualizować sterowniki ze strony MSI i karty graficznej ze strony nVidii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.