Jump to content

Zestaw do Kościanego Pokera - Handmade

Ichmael

Recommended Posts

Czołem,

zwracam się z prośbą o wycenę zestawu do Kościanego Pokera. Zdjęcia w albumie z imageshack: https://imageshack.com/a/JnrT/1 Zestaw jest ręcznie robiony, pudełko z drewna, ornamenty wykonane ze skóry i przemalowane. Kości również są dekorowane ręcznie, odpowiednio postarzone i podniszczone. Plansza jest zamykana, zewnętrzne ścianki są pokryte lakierem imitującym skórę. Zestaw oryginalnie powstał, bo CD Projekt nie zrobił do tej pory kolekcjonerki z Kościanym Pokerem( co uważam za skandal :)), ale ostatnio z funduszami krucho, więc rozważam pożegnanie się ze swoją zabawką i ewentualne wykonywanie podobnych na zamówienie.

Tak z ciekawosci - ile czasu na to poswieciles?

Cięzko mi w sumie powiedzieć. Zestaw robiłem 3 lata temu, teoretycznie 2 miesiące, ale w tym czasie takiej faktycznej pracy było może z 40 godzin wszystkiego? Reszta to czekanie na wyschnięcie farby/lakieru/kleju albo szukanie materiałów. Podejrzewam, że dobrze rozplanowując czas, dałbym radę zejść do tygodnia. Najbardziej czasochłonne były tak naprawdę tylko dwie rzeczy - nacinanie skóry i szlifowanie żetonów, ale przy wykonywaniu na zlecenie raczej nie będę oferował żetonów - efekt końcowy nie jest dla mnie zadowalający.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...