gramofon23 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Czołem Szanowni Forumowicze!Stoję przed dylematem zakupu miniwieży dla mojej lubej (gusta muzyczne mamy podobne - słuchamy rzeczy w klimacie rozpiętym od Dead Can Dance, The Cure i Portishead aż po Tool i Melvins - długo by wymieniać). Przygotowuję się na wydatek rzędu 1000-1500 zł - nie chcę przekraczać górnej granicy, choć jeśli znajdzie się coś godnego polecenia - chętnie zerknę. Sprzęt będzie grał w stosunkowo wąskim i małym pokoju - zależy mi przede wszystkim na jakości dźwięku (nie potrzebne mi są bajery w stylu podłączenia ipadów, ipodów i innych dziadostewek - przyda się jedynie możliwość odczytania flac/mp3 z pendrive'a - choć głównie będą katowane płyty CD). Na oku mam: ONKYO CS 555 (ok. 1400 zł) Denon D-M39 (ok. 1200 zł)Pierwsza opcja wydaje się bardziej sensowna - oglądałem też jakieś yamahy (Pianocraft), ale tych modeli (i jeszcze różnych pioneerów) jest w sklepach (i sieci) prawdziwe zatrzęsienie - trudno się w tym połapać.Będę wdzięczny i dziękuję za góry za wszelkie wskazówki w tym temacie oraz Wasze rekomendacje lub wrażenia odnośnie sprzętu, którzy sami posiadacie (w podobnym zakresie cenowym).I teraz najważniejsze: A może nie warto inwestować aż tyle kasy i znajdzie się coś sensownego poniżej 1000 zł? Dajcie znać, gdyż w temacie wież/miniwież jestem zielony - liczę na Was Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramofon23 Posted January 29, 2015 Author Report Share Posted January 29, 2015 To może inaczej: może ktoś z Was jest posiadaczem ONKYO CS 555 lub Denon D-M39 i napisze mi słówko o swoim modelu (wady/zalety)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Załóż wątek na DIYAudio.pl, tam Ci doradzą ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramofon23 Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 Na DIYAudio.pl w większości widzę wątki specjalistyczne (w sensie: samodzielne składanie sprzętu, wybór sprzętu używanego, kompletowanie zestawów z różnych komponentów itd.) - wszystko to bardzo ciekawe, ale sprzęt planuję wręczyć jako prezent (nówkę, z gwarancją, w zestawie od producenta, bez kombinowania z wymianą kabli, kolumn itd.). Dlatego pytam o te w/w zestawy-miniwieże Onkyo lub Denon (oczywiście inne firmy też wchodzą w grę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Na DIYaudio są również tematy dot. porad "co kupić" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.