Jump to content

Sprzęt audio (wieża/miniwieża), niewielki pokój, budżet ok. 1500 zł

Recommended Posts

Czołem Szanowni Forumowicze!

Stoję przed dylematem zakupu miniwieży dla mojej lubej (gusta muzyczne mamy podobne - słuchamy rzeczy w klimacie rozpiętym od Dead Can Dance, The Cure i Portishead aż po Tool i Melvins - długo by wymieniać).

Przygotowuję się na wydatek rzędu 1000-1500 zł - nie chcę przekraczać górnej granicy, choć jeśli znajdzie się coś godnego polecenia - chętnie zerknę.

Sprzęt będzie grał w stosunkowo wąskim i małym pokoju - zależy mi przede wszystkim na jakości dźwięku (nie potrzebne mi są bajery w stylu podłączenia ipadów, ipodów i innych dziadostewek - przyda się jedynie możliwość odczytania flac/mp3 z pendrive'a - choć głównie będą katowane płyty CD).

Na oku mam:

ONKYO CS 555 (ok. 1400 zł)

Denon D-M39 (ok. 1200 zł)

Pierwsza opcja wydaje się bardziej sensowna - oglądałem też jakieś yamahy (Pianocraft), ale tych modeli (i jeszcze różnych pioneerów) jest w sklepach (i sieci) prawdziwe zatrzęsienie - trudno się w tym połapać.

Będę wdzięczny i dziękuję za góry za wszelkie wskazówki w tym temacie oraz Wasze rekomendacje lub wrażenia odnośnie sprzętu, którzy sami posiadacie (w podobnym zakresie cenowym).

I teraz najważniejsze:

A może nie warto inwestować aż tyle kasy i znajdzie się coś sensownego poniżej 1000 zł? Dajcie znać, gdyż w temacie wież/miniwież jestem zielony - liczę na Was :)

Na DIYAudio.pl w większości widzę wątki specjalistyczne (w sensie: samodzielne składanie sprzętu, wybór sprzętu używanego, kompletowanie zestawów z różnych komponentów itd.) - wszystko to bardzo ciekawe, ale sprzęt planuję wręczyć jako prezent (nówkę, z gwarancją, w zestawie od producenta, bez kombinowania z wymianą kabli, kolumn itd.). Dlatego pytam o te w/w zestawy-miniwieże Onkyo lub Denon (oczywiście inne firmy też wchodzą w grę).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...