Gosterq Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Witam!Przeglądając forum i sugerując się zamieszczonymi propozycjami sprzętu złożyłem coś takiego:http://www.morele.ne...ry/info/vFZxQp/Komputer przeznaczony do użytku domowego, wymagany odbiornik wi-fi (niezbyt szukałem i wybrałem akurat ten...).Będzie to działało? Co ewentualnie zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Zestaw w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Wolałbym dorzucić kilka zł do B85M-D3H z chłodzoną sekcją zasilania, DualBIOSem i bogatszym zestawem złącz audio.Ewentualnie można wziąć H81M, RAM w jednej kości, tańszy zasilacz i próbować jakoś zmieścić R9 280. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosterq Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Bogatszego zestawu złącz audio nie potrzebuję, a to chłodzenie sekcji zasilania do czego się przydaje?Co do lepszej karty - właśnie kosztem grafiki chciałem zmniejszyć ogólną cenę zestawu. R9 270 na dzień dzisiejszy chyba sobie nieźle radzi, a kiedyś pewnie będzie wymieniania.Warto dołożyć te kilka zł do wybranego przeze mnie zasilacza? Jestem trochę przewrażliwiony na tym punkcie bo właśnie z powodu prądu wymieniam kompa...No i jeszcze ostatnie pytanie: jaka najszybsza karta graficzna by pasowała do tego zestawu, tak żeby nic się nie marnowało? I jaką grafikę przy aktualnej konfiguracji pociągnie zasilacz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Bogatszego zestawu złącz audio nie potrzebuję, a to chłodzenie sekcji zasilania do czego się przydaje?Akurat przy braku OC chłodzona sekcja zasilania to zbędny bajer, ale wszystkie wymienione przeze mnie cechy mogą nieco podnieść cenę przy ewentualnej odsprzedaży. Moim zdaniem przy tak niewielkiej różnicy w cenie nie ma co brać "biednego" E45.Co do lepszej karty - właśnie kosztem grafiki chciałem zmniejszyć ogólną cenę zestawu. R9 270 na dzień dzisiejszy chyba sobie nieźle radzi, a kiedyś pewnie będzie wymieniania.W swojej cenie R9 270 jest całkiem niezłą opcją, R9 280 podałem tylko jako alternatywę, żebyś wiedział, że kosztem jakości pozostałych podzespołów możesz zyskać nieco wydajności. Ale jak już zdajesz sobie sprawę, że kiedyś ją wymienisz, to raczej taka roszada nie ma sensu.Warto dołożyć te kilka zł do wybranego przeze mnie zasilacza? Jestem trochę przewrażliwiony na tym punkcie bo właśnie z powodu prądu wymieniam kompa...Raczej tak, bo poza lepszą stabilnością napięć dostajesz jeszcze modularność i 5 lat gwarancji.jaka najszybsza karta graficzna by pasowała do tego zestawu, tak żeby nic się nie marnowało?i5 to na tyle wydajne procesory, że nawet taki GTX 970 by pasował.I jaką grafikę przy aktualnej konfiguracji pociągnie zasilacz?Mocniejsze Radeony (R9 280X/290/290X) to byłyby już nieco na styk, karty od nVidii pobierają mniej energii, więc nawet z GTX 970/980 nie miałbyś się o co martwić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowegochłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesorahttp://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/to ta usługa.Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielnechłodzenie na procesorhttp://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisaćO44Y129AC8i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asus USB N10 Nanohttp://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z koduWP35ZXZG5Ai postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosterq Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 Dziękuję za pomoc, wezmę jednak tą płytę z chłodzoną sekcją zasilania Temat można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.