Lekon Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 § Budżet: max. 100zł§ Jakiej myszki obecnie używasz: Zalman zm-m300§ Jaką masz obecnie podkładkę: z cd-action z Shepardem :3§ Z jakich wartości DPI korzystasz: przeważnie 1000-1500§ Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót ? cm / 360° w grach FPS: 10cm§ W co grasz: Głównie MMO, ale również, rpgi, strzelanki, sandboxy, strategie, gry akcji, wszystko po trochu § Ile przycisków używasz w myszce: 5§ Chwyt: Raczej claw grip§ Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2§ Wielkość dłoni: 14,5cm§ Dlaczego chcesz zmienić mysz: Ta jest niewygodna, lekka i nie precyzyjna§ Uwagi: Przynajmniej 2 dodatkowe przyciski, nie za lekka, w miarę duża.Witajcie, potrzebuję wymienić myszkę, gdyż mój zalman m300 mnie nie satysfakcjonuje, jest lekka i niewygodna. Trudno mi określić jaki chwyt preferuje, ale chyba coś pomiędzy claw a palm gripem (wolę raczej wysokie myszki), mam długą dłoń. Maksymalnie chcę wydać 100zł. Póki co wyczaiłem:A4techa v8m, a7, t7, XL-750BH, a9, x747, Tracer Sniper, Gigabyte GM-M6900V2Czekam na wasze propozycje, jak coś to pytajcie bo nigdy nie brałem się za kupno myszki powyżej 30zł i mogłem czegoś nie napisać Gram we wszystko, głównie mmo, ale również w strzelanki - dodatkowe przyciski mile widziane.Chyba, że nie ma dużej różnicy między podanymi a Tracerem Ghost to proszę powiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roca Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Moze znajdziesz gdzies tanio Sharkoon Drakonia. Duza, ciezka, dobrze wykonana. Tylko z claw gripem moze byc problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekon Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 Ale na internecie to już 130zł z przesyłką, wolałbym nie przekraczać 100zł (to i tak już dużo w moim mniemaniu), jakieś alternatywy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roca Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Uzywany Sharkoon wchodzi w gre? Na Allegro znalazlem za polowe ceny nowej, to i na podkladke wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekon Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 Nie jestem za bardzo przekonany do używanych myszek Rozumiem, że ta podkładka, którą mam się do niczego nie nadaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roca Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 O kurde! Nawet nie zobaczylem, zd napisales, ze podkladke juz masz. Przepraszam No wiec. Uzywki w b. dobrym stanie da sie znalezc w cenie 60 zl. Moim zdaniem warto. Tak wiec uzywka + wysylka i zostaje 20-30 w kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekon Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 No dobra, jest to ciekawa opcja, dzięki Fajnie by było jeszcze usłyszeć opinie innych użytkowników :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Jaką masz obecnie podkładkę: z cd-action z ShepardemO Boziu...Weź wymień to paskudztwo, bo wstyd. Nie dość, że mała to jeszcze połowa sensorów na niej wariuje.Osobiście wybrałbym Genius X-G510 + Tesoro Aegis dowolnego rozmiaru. Trochę przekroczysz budżet, ale lepszego combo pod claw w tej cenie nie znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roca Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Ale ten chwyt jest miedzy clawem a palmem. Sharkoon uzywalem dawno temu, niskim clawem i byl komfortowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekon Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Ten sharkoon mi się podoba, co do kształtu i umiejscowienia przycisków bocznych w tym geniusie mam spore zastrzeżenia... A co z tym Gigabytem (i innymi podanymi)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roca Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Te A4T z serii Bloody mozna sobie wybic z glowy. Wykonanie pozostawia wiele do zyczenia. Farba schodzi, slizgacze szybko sie scieraja, tutaj ewentualnoscia jest seria M, ktora ma metalowe slizgacze. Z gryzoni A4Tech najcieplej wspominam Oscar x 760. Jesli w Drakonii pasuje Ci uklad przyciskow, a rozmiary sa odpowiednie to mysle, ze Sharkoon bedzie dobrym pomyslem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekon Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Bezpiecznie kupić taki powystawowy? Czy ta wersja black z avago 9800 jest lepsza? http://allegro.pl/7-...5018860142.html Zresztą ten sharkoon też ma plastikowe ślizgacze,Nadal się zastanawiam nad Gigabyte GM-M6900V2. No a ten A4tech v8m nie jest dobry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Z myszek Bloody jak już brać to wszystko oprócz właśnie serii V i VM, czyli V5, V5M, itd. W sumie ja mam V7M i jakoś nie narzekam, ale z tego co zauważyłem to ta myszka lepiej działa mi na kolorowej podkładce niż na czarnej a na tej z hologramem z CDA to pewnie w ogóle by wariowała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekon Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Czyli któraś z tych byłaby dobra? XL-750BH / BK, a9, x747, v8mA może A4tech zl5, albo Natec gx68?Ten Sharkoon mi przypadł do gustu, zastanawiam się tylko czy powystawowa / używana mysz to dobry długoterminowy wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.