Jump to content

Myszka do 100zł

Recommended Posts

§ Budżet: max. 100zł

§ Jakiej myszki obecnie używasz: Zalman zm-m300

§ Jaką masz obecnie podkładkę: z cd-action z Shepardem :3

§ Z jakich wartości DPI korzystasz: przeważnie 1000-1500

§ Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót ? cm / 360° w grach FPS: 10cm

§ W co grasz: Głównie MMO, ale również, rpgi, strzelanki, sandboxy, strategie, gry akcji, wszystko po trochu :D

§ Ile przycisków używasz w myszce: 5

§ Chwyt: Raczej claw grip

§ Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2

§ Wielkość dłoni: 14,5cm

§ Dlaczego chcesz zmienić mysz: Ta jest niewygodna, lekka i nie precyzyjna

§ Uwagi: Przynajmniej 2 dodatkowe przyciski, nie za lekka, w miarę duża.

Witajcie,

potrzebuję wymienić myszkę, gdyż mój zalman m300 mnie nie satysfakcjonuje, jest lekka i niewygodna. Trudno mi określić jaki chwyt preferuje, ale chyba coś pomiędzy claw a palm gripem (wolę raczej wysokie myszki), mam długą dłoń. Maksymalnie chcę wydać 100zł. Póki co wyczaiłem:

A4techa v8m, a7, t7, XL-750BH, a9, x747, Tracer Sniper, Gigabyte GM-M6900V2

Czekam na wasze propozycje, jak coś to pytajcie bo nigdy nie brałem się za kupno myszki powyżej 30zł i mogłem czegoś nie napisać :P

Gram we wszystko, głównie mmo, ale również w strzelanki - dodatkowe przyciski mile widziane.

Chyba, że nie ma dużej różnicy między podanymi a Tracerem Ghost to proszę powiedzieć :D

O kurde! Nawet nie zobaczylem, zd napisales, ze podkladke juz masz. Przepraszam :/

No wiec. Uzywki w b. dobrym stanie da sie znalezc w cenie 60 zl. Moim zdaniem warto. Tak wiec uzywka + wysylka i zostaje 20-30 w kieszeni.

Jaką masz obecnie podkładkę: z cd-action z Shepardem

O Boziu...

Weź wymień to paskudztwo, bo wstyd. Nie dość, że mała to jeszcze połowa sensorów na niej wariuje.

Osobiście wybrałbym Genius X-G510 + Tesoro Aegis dowolnego rozmiaru. Trochę przekroczysz budżet, ale lepszego combo pod claw w tej cenie nie znajdziesz.

Te A4T z serii Bloody mozna sobie wybic z glowy. Wykonanie pozostawia wiele do zyczenia. Farba schodzi, slizgacze szybko sie scieraja, tutaj ewentualnoscia jest seria M, ktora ma metalowe slizgacze. Z gryzoni A4Tech najcieplej wspominam Oscar x 760. Jesli w Drakonii pasuje Ci uklad przyciskow, a rozmiary sa odpowiednie to mysle, ze Sharkoon bedzie dobrym pomyslem.

Z myszek Bloody jak już brać to wszystko oprócz właśnie serii V i VM, czyli V5, V5M, itd. W sumie ja mam V7M i jakoś nie narzekam, ale z tego co zauważyłem to ta myszka lepiej działa mi na kolorowej podkładce niż na czarnej a na tej z hologramem z CDA to pewnie w ogóle by wariowała.

Czyli któraś z tych byłaby dobra? XL-750BH / BK, a9, x747, v8m

A może A4tech zl5, albo Natec gx68?

Ten Sharkoon mi przypadł do gustu, zastanawiam się tylko czy powystawowa / używana mysz to dobry długoterminowy wybór.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...