cichy40 Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Chcę kupić tablet ale im więcej czytam w internecie tym mniej wiem Dlatego proszę o radę bardziej doświadczonych.Moje oczekiwania :Ram minimum 1GBEkran 10"Android 4x ( z możliwością aktualizacji)Solidne wykonanieDobrze działające WiFiDobrze trzymająca bateria.Łatwy dostęp do serwisu w PolsceTablet ma być do : Internetu,gier,skype,oglądania filmów,czytania ebooków,słuchania audiobooków.Cena 700zł-800złTablet po zakończeniu gwarancji może być rootowany.Zastanawiałem się nad kupnem:http://sklep.blow.com.pl/index.php?mod=przedmiot&id=468Jeśli ktoś go używa/używał to będę wdzięczny za opinię o tym sprzęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SferisPL Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Z 10 calowych Lenovo A7600 lub Lenovo B8000 dodatkowo w tej cenie w pierwszym modelu mamy modem 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Ja właśnie poleciłbym wymienioną Lenovo Yogę 10 B8000, jest to całkiem niezła propozycja, z dobrym ekranem i funkcjonalną "podstawką" no i dostał już Kitkata z tego co mi wiadomo.BTW dziwnie wybrałeś - podałeś kwotę ~800 zł, a sam podajesz model za połowę Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy40 Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 Nie cytuj poprzedzającego posta w całości. ~y Ten model spodobał mi się w pierwszej chwili ale nie znalazłem o nim żadnych opinii ,to jest awaryjna opcja jak by była nagła "Dziura budżetowa" A co myślicie o Kiano Intelect 10? Jeśli jest taka wersja to może być bez 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendzo Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Tylko nie sprzęt z Shiru. Okazało się, że to kiepska chińska produkcja. Nie wytrzymał nawet 1 roku.Z innych ciekawych modeli wyróżniają się się też Lenovo Yoga Tablet 10 HD + orz Google Nexus 10 - tu masz porównanie tych dwóch urządzeń http://comperio.co/pl/tablety/google-nexus-10-32gb-vs-lenovo-yoga-tablet-10-hd.htmlPodjęcie decyzji jest trudne - ale z tych dwóch brałbym raczej Yoga. Bateria trzyma dłużej w tym pierwszym, podobnie jeżeli chodzi o pozostałe parametry techniczne. Wspomniałem o Nexusie, ponieważ na wielu forach ludzie go sobie polecają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeSiuu Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Yoga B8080 wypada naprawdę fajnie można ją rozważyć. Może Lenovo A7600 jak nie chcesz dopłacać jest to nowsze ywdanie modele S6000, który był naprawdę ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Socjokrates Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Nie wiem czy dostaniesz yogę 10-calową w podanej przez Ciebie kwocie.Jeżeli nie chcesz dopłacić więcej, to polecałbymLenovo S6000 [klik], całkiem przyzwoity modelAlboAcer Iconia Tab A700 [klik] Nie jest to najwyższa klasa sprzętu, ale jest wart swojej ceny. Do oglądania filmów fullHD wystarczy Bateria wytrzymuje ok. 7h oglądania filmów. i jest chwalony za solidne wykonanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy40 Posted October 3, 2014 Author Report Share Posted October 3, 2014 Nie cytuj poprzedzającego posta w całości. ~y Byłem Dziś w Euro Rtv Agd i jak się wyrobię z kasą do 13.X to chyba kupię ten tablethttp://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/lenovo-ideatab-s6000.bhtml A co myślicie o kupieniu tabletu z lombardu bo tam znalazłem taniej Lenovo Yoga10? Link to comment Share on other sites More sharing options...