Jump to content
Sign in to follow this  
kozub007

Crucial MX100 - pomiary

Recommended Posts

Czyli do wolniejszego złącza SATA 3 Gb/s. Spróbuj podłączyć ten dysk do tego jaśniejszego złącza obok. Wtedy prędkość wyraźnie się zwiększy. :)

Edited by Misiek690

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, sorry, na hardwarze znam się mocno średnio biggrin_prosty.gif. Zaraz przepnę.

Dobra, już wszystko śmiga. Mam jeszcze jedno pytanie, wyżej są 3 niebieskie złącza SATA. One też są 3Gb/s, bo u góry jest napis SATA 6 Gb/s?

Edited by kozub007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te 4 niebieskie złącza to SATA 3 GB/s. Na tej płycie są tylko dwa złącza 6 GB/s - te jaśniejsze.

Edited by Misiek690

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, dzięki za pomoc. smile_prosty.gif

Edit:

Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy odłączyłem mój dysk twardy pozostawiając sam SSD komputer włączył się jeszcze szybciej. Czy to możliwe, że mój wiekowy HDD jakoś spowalnia Cruciala?

Edited by kozub007

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy przy instalacji systemu na SSD odłączyłeś dysk HDD? Być może system korzysta z partycji rozruchowej znajdującej się na HDD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...