Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Baczer

Samsung czy Apple

Recommended Posts

Cześć. Jaka marka Waszym zdaniem króluje na rynku tabletów? Zastanawiam się nad zakupem dobrego sprzętu (zamierzam przeznaczyć tak do 3k) i mam na oku te dwa poniższe modele:

Samsung Galaxy Note Pro:

http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/9460167

Apple Ipad Air:

http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/8577259

Jaki z nich wydaje Wam się lepszy? I czy łatwo jest przesiąść się z androida na inny system?

Z tego co widzę, to kto choć raz posmakował jabłuszka, ten już całkiem sie na niego przerzuca. Co do systemów, to android jest bardziej otwarty i będziesz miał większy dostęp do aplikacji darmowych. Z drugiej ios jest bardziej stabilny. Dzisiaj widziałem chyba w Saturnie akcję, gdzie porównują wyświetlace samsunga z applem. Powiem tak, miał wygrać samsung, jako bardziej soczysty, ale mnie przyjemniejszy wydał się jednak apple, choć sam nie posiadam.

Apple jest spoko, ale mimo wszystko nie zrobisz na takim tablecie wszystkiego jak na kompie i nie działa flash ( np. filmy online). Ciekawym tabletem/urządzeniem 2w1 jest Acer Switch- masz klawiaturę, pełnego Windowsa i Office. Możesz robić wszystko jak na kompie a do tego sprzęt długo trzyma na baterii.

Na iOSie masz puffina, przeglądarkę z obsługą Flash.

Switch ma jakieś bolączki wieku dziecięcego, ja bym nie polecał bycia testerem jednak dość kosztownego sprzętu.

Jeżeli chcesz coś z Windowsem to masz Asus T100, Lenovo Miix 2, Dell Venue 8 PRO i cośtam Toshiby, wszystkie w miarę podobne wydajnościowo.

iOS jest bardzo prosty w obsłudze, są ograniczenia, ale nie jest to raczej ogromny problem, jak dla mnie wręcz ma to swoje zalety

Lepsze Apple zdecydowanie. Genialna optymalizacja, przyjemny system i mnóstwo aplikacji na które są często promocję. I przynajmniej nie jest z badziewnego plastiku. Nie ma co brać samsunga którego wszyscy biorą bo myślą że jest najlepszy. Naprawdę,jak raz zasmakujesz w ios to nie będziesz ciał wracać do androida.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...