Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Melenia

Czytnik ebook

Recommended Posts

Witam. Przymierzam się w najbliższym czasie do zakupy pierwszego czytnika ebooków. Generalnie czy ktoś z Was miał może do czynienia z Kindle?

Rzeczywiście jest tak dobry jak go sobie chwalą w sieci?

I na jaką wersję lepiej jest się zdecydować? Na 5:

http://www.skapiec.pl/site/cat/3313/comp/5185822

Czy jednak zakupić ten trochę droższy:

http://www.skapiec.pl/site/cat/3313/comp/8597145

Wszystko zależy od twoich preferencji i posiadanej kasy. Paperwhite ma większą rozdzielczość (szczerze, niezauważalne podczas czytania), podświetlenie i dotykowy ekran. Z tym że jak dla mnie to ekran jest trochę zbyt czuły i często lekkie muśnięcie powoduje przewrócenie strony. Podświetlenie to super sprawa, ale mocno przyspiesza rozładowanie baterii. Oba czytniki będą dobrym wyborem, to który weźmiesz to kwestia preferencji. Ja tam wziąłem Classica, bo wolę fizyczne przyciski i nie potrzebuję podświetlenia. I jestem zadowolony.

A czy Kindle? Kiedyś można się było zastanawiać nad alternatywą, ale teraz, jak można go dostać normalnie w polskich sklepach (nie trzeba sprowadzać z Amazona) za 250 zł. to nie ma się co w ogóle zastanawiać nad czymkolwiek innym.

Tylko Kindle. Nawet zamówienie go z Amazonu jest o wiele prostsze, niż mogłoby się to wydawać.

Jeśli czytasz w nocy to nie widzę innego wyboru niż Paperwhite*, wbudowane oświetlenie to świetna sprawa. Sama mam i gorąco polecam, bo jestem typowym nocnym molem książkowym. ;)

* no, chyba że wolisz kombinować z jakąś lampką nocną czy czymś w ten deseń.

No właśnie zdarza mi się czytać w nocy ;) Ciekawa jestem bardzo jak właśnie sprawdza się to podświetlenie - czy rzeczywiście dzięki niemu jest wygodniej czytać. Szczerze to nie wiem czy zrezygnowałabym z lampki nocnej ponieważ nie lubię takich całkowitych ciemności.

A wiecie może jak przedstawia się jakość baterii? Trzyma rzeczywiście tyle co obiecuje producent czy te dane są jednak trochę przesadzone?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...