kisiel231 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Double Agent ani mi się waż ruszać. Misje w bazie są bzdurnym przedłużeniem gry, ponieważ panowie z UBI nie mieli pomysłu aby do tych 12 podstawek dodać jeszcze jakieś. Najlepiej kupić np. w Carrefourze trylogię pierwszych trzech części za 30 PLN. Ja sam sobie pojadę, tylko po to żeby mieć po polsku Chaos Theory, bo mam po angielsku (wersja z Komputer świat). Ten zestaw to esencja gier spod znaku SC. Reszta to już tylko fusy i mętna woda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erandil Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Double Agent może nie jest grą wybitną, ale przejść się go dało (choć niektóre błędy w grze były uciążliwe). Fabuła podobna jak w wielu innych grach, ale grę uprzyjemniały możliwość przechodzenia misji na różny sposób. Zadania w bazie faktycznie były na doczepkę, ale przynajmniej nie popadało się w monotonność. Grę, według mnie, wypadało by przejść choćby dla zrozumienia historii w kolejnych częściach (a chociażby znać fabułę).Mam nadzieję, że Splinter Cell Blacklist, pomimo kawałka gry pokazanego w gameplay'u, wróci do korzeni, czyli do gry, w której głównym celem było skradanie się za plecami wrogów, a nie ich eliminacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cors Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Znając życie SC: Blacklist będzie zwykłym eksperymentem i zakończeniem żywotu serii. Dlaczego ? Ponieważ Ubi zapowiedziało Watch Dogs które jest utrzymane w bardzo podobnych klimatach (super sprzęty, szpiegostwo itd.) i zwyczajnie zwolnią miejsce pozbywając się SC. Tak samo było w przypadku PoPa i Assasin's Creeda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisiel231 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Wielkie mi poznanie fabuły. Wystarczy skończyć pierwszą misję i nie przeklikać cut-scenki, żeby znać i zrozumieć fabułę Conviction i BlackList. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erandil Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Fakt, może się źle określiłem z tym poznaniem fabuły, ale chodziło mi bardziej o spróbowanie wejścia w głowę Fishera, który zmienił się pod wpływem wydarzeń, niż o przechodzenie całej gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdenio Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Znając życie SC: Blacklist będzie zwykłym eksperymentem i zakończeniem żywotu serii.Czemu eksperymentem? To wygląda niemal toczka w toczkę jak Conviction Tylko okoliczności przyrody inne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devius Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Będzie jak Conviction i mi to pasuję, bo gra była dobra (chociaż do pierwszych trzech się nie umywa). Przede wszystkim cieszy mnie fakt, że Fisher znowu będzie paradował w swoim kombinezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abyss Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Najzabawniejsze jest w tym wszystkim to, że Fisher już w Conviction jest po 50-tce, a tutaj nagle będzie ganiał za turbanami młodszy o jakieś 20 lat. Czyżby partacze bały się rebootu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devius Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 @UpRaczej powtórka z Assassin's Creed Revelations. Może zaskoczą nas czymś w nowym SC i ten będzie ostatnim i Sam odejdzie na emeryturę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisiel231 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) No to ja dziękuję za takie zakończenie, tak wdzięcznej serii, takim badziewiem. Edited July 7, 2012 by kisiel231 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal78665 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Grałem tylko w Chaos Theory. Świetnie mi się grało. Zastanawiało mnie tylko,jak Sam może być nie widziany w cieniu ze swoim sławnym noktowizorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisiel231 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Noktowizor który jest stosowany w "realu" nie świeci tak. To zostało zrobione na potrzeby gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neithan138 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Wie ktoś może, czy SC: Conviction jest po polsku w wersji steamowej? Szykuje się przecena na około 16zł, więc poważnie się zastanawiam nad zakupem. Według Was, warto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abyss Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 @Neithan138Wydaje mi się, że powinno być po polsku, ale nie jestem do końca pewien.Czy warto za 16 zł? Tak, jak najbardziej warto. Może nie jest to pełnoprawny Splinter Cell, może skradanie nie jest najważniejsze, ale za 16 zł to nadal kawał porządnej gry i powinieneś mieć mnóstwo frajdy z przechodzenia kampanii. Kto wie, może uda ci się jeszcze załapać z kimś na co-opa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Jeżeli chcesz sprawdzić czy Conviction jest na Steam'ie po polsku to wejdź w sklep i zobacz czy pisze tam czy jest wersja polska. Z drugiej strony Conviction to nie rpg więc nawet jeżeli będzie po angielsku to powinieneś sobie poradzić.Sprawdziłem i polski nie jest dostępny w wersji na Steam'ie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neithan138 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Opisami na stronie Steam'a nikt nie powinien się kierować, bo bardzo często zdarza się, że na karcie sklepowej nie ma wymienionego języka polskiego, natomiast po ściągnięciu gry okazuje się, że jednak jest Dlatego moje pytanie kieruję tutaj, może ktoś ma tą wersję gry... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b00gi Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Splinter Cell - Jedna z moich ulubionych serii gier komuterowych. W jedynkę grałem z wypiekami na twarzy, dwójka podobnie jak jedynka - świetna ! W Teori Chaosu godzinami grywałem w multiplayer, natomiast kolejne części mnie zawiodły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FreeSoldier Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Nie jestem jakimś wielkim fanem, ani nawet za bardzo nie śledzę losów tej serii. Grałem tylko w Double Agent z Cd Action. Dosyć dobra gra. Podobał mi się misje i system skradania nawet ciekawy był. Walki też niczego sobie. Dobre dialogi i misje też nie były takie złe, aczkolwiek gra niczym specjalnym nie zabłysnęła. Sprzęt, który mieliśmy do dyspozycji też spoko. Tak więc tej grze nie mam nic do zarzucenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisiel231 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Odpal Chaos Theory z nadchodzącego CDA. Zobaczysz co oznaczna prawdziwe Splinter Cell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
0o0o Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Mam dwa pytania do tych, którzy grali w Chaos Theory. Czy wciągnie ona osobę, która nie miała wcześniej styczności ze skradankami? Jest możliwość przechodzenia misji na kilka sposobów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FreeSoldier Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Odpal Chaos Theory z nadchodzącego CDA. Zobaczysz co oznaczna prawdziwe Splinter Cell.Pewnie, zamierzałem to zrobić. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisiel231 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 (edited) Mam dwa pytania do tych, którzy grali w Chaos Theory. Czy wciągnie ona osobę, która nie miała wcześniej styczności ze skradankami? Jest możliwość przechodzenia misji na kilka sposobów?1. Tak na pewno wciągnie.2. Masz trzy sposoby; zabijać po cichu wszystkich, zabijać w otwartej strzelaninie wszystkich (nie polecam, żywotność jest bardzo niewielka, dlatego to skradanka), próbować omijać wszystkich strażników nie wzniecając alarmów.2 cd. W niektóre miejsca można dostać się na zwykle dwa sposoby np. przez frontowe drzwi albo oknem lub rynną. Edited July 28, 2012 by kisiel231 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElTabasco Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Mam 4 części z serii od Pandora Tomorrow do najnowszej czyli Conviction.Od dłuższego czasu zbierałem się do przejścia lecz nie było czasu albo ochoty. A teraz ochotę mam zagrać lecz nie wiem czy watro zaczynać od Pandory Tomorrow. Gra się brzydko zestarzała i co tu dużo ukrywać nawet jeśli gra jest ambitna i ciekawa to grafika też gra ważną rolę.Więc proszę was doradźcie mi od czego zacząć? Myślałem o Chaosie Theory, najbardziej zachwalanej i najwyżej ocenianej części.EDITI jeszcze takie pytanko jak w starszych częściach jest z obsługą pada od Xboxa 360 tego przystosowanego do PC. Nie ukrywam że najchętniej pograłbym na padzie. Edited July 31, 2012 by ElTabasco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abyss Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Zacznij od Chaos Theory, jeśli z poprzednimi częściami nie łączą cię żadne sentymenty, to właściwie nie masz po co się męczyć na siłę, bo skradanie rzeczywiście jest bardo staroszkolne. To świetne, gry, ale jeśli masz zamiar zagrać przed nimi w Chaos Theory, to możesz nie dać rady już do nich wrócić.CT jest rzeczywiście najlepsza, nie wygląda jeszcze aż tak źle, a skradanie jest zrealizowane na naprawdę mistrzowskim poziomie, w Double Agent z CDA też możesz bez wstydu zagrać - nie jest aż tak źle. Przy Conviction przeżyjesz pewnie lekki szok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Groteska666 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Witam.Wczoraj zainstalowałem splinter cell chaos theory z najnowszego CDA i mam baardzo irytujący problem. Około połowa, a może i więcej moich celnych strzałów w głowę pudłuję. Strzały są na 100% celne i skierowane w sam środek głowy, nawet z bardzo bliskich odległości, a tymczasem kula ląduje w ścianie obok głowy. O co chodzi? Jeśli to jakieś utrudnienie, to ja podziękuję, bo zważywszy na to, że gram na poziomie ekspert, kończy się to prawie zawsze przerwaniem misji. Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...