Keiichi Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Przybywam po poradę który z powyższych tabletów byłby lepszy w użytkowaniu. Głównie byłoby to przeglądanie netu, oglądnie filmów i gry z typu zapychaczy czasu. Sporadycznie jakieś poważniejsze pozycje w wypadku dłuższej podróży.Tab Pro ma przewagę w kwestii wielkości i jakości ekranu oraz slotu na kartę SD. Jednakże w Nexusie bardziej podoba mi się jakość dźwięku oraz brak nakładek interfejsu. Z informacji znalezionych w sieć mimo mocniejszych bebechów Tab Pro ma czasem przycinki powiązane właśnie z Touch Wizem. Nie wiem jak częste one bywają ani jak sprawuje się te nowe UI, gdyż nie miałem okazji się nim pobawić.Aha, zamierzam wybrać wersję 32 GB, możliwe że z lte.EDIT: Zapomniałem o kwestii aktualizacji. Nexus ma praktycznie zagwarantowane wszystkie aktualizacje jakie się pojawią. W wypadku Samsunga może być różnie. Pewnie będą ze dwie i w dodatku z poślizgiem. Jak wygląda sytuacja w przypadku innych "flagowych" modeli Samsunga w kwestii dostępnych aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melenia Posted June 24, 2014 Report Share Posted June 24, 2014 Ja bym wybrała Samsunga: http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/9487406 - sprawdzona marka. Tutaj jest wersja 16 gb. Gdzie widziałeś tablety z pojemnością 32 gb? Ja nigdzie nie mogę takiego znaleźć. Większy ekran jest znacznie wygodniejszy do przeglądania sieci niż ten o przekątnej 7 cali. Czterordzeniowy procek, 2gb ramu .Cena trochę wysoka ale w sumie Samsungi się cenią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SferisPL Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Dwa bardzo dobre modele, zarówno wybór Samsunga Galaxy Tab Pro 8.4 jak i Nexus 7 będą tutaj odpowiednimi wyborami, jednak Asus posiada lepszą rozdzielczość dzięki czemu oglądanie filmów będzie lepsze, natomiast Samsung Galaxy Tab lepiej spisze się przy pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...