Jump to content
Sign in to follow this  
jj95

Problem z wyświetlaniem obrazu- GTX 460

Recommended Posts

Witam. Wczoraj coś niedobrego stało się z moim komputerem. Prawdopodobnie jest to problem z kartą graficzną. Już od samego startu komputera, przed załadowaniem windowsa na ekranie pojawiają się artefakty-paski, jakieś cyfry, litery i Bóg wie co jeszcze. Po starcie systemu jest jeszcze gorzej. Wygląda to tak, jakby system w ogóle nie rozpoznawał karty. Naiwnie próbowałem przeinstalować sterowniki, ale nawet nie pokładałem z tym większych nadziei, gdyż na mój rozum jakby coś nie halo było ze sterownikami, to artefakty by wywalało dopiero po starcie systemu. Załączam kilka fotek, jak to wygląda. karta co prawda była podkręcana z fabrycznych 675 na 850 ale zawsze wszystko było w porządku. Reszta kompa to athlon 635 @3.51, AsRock M3a770de, 4gb pamięci i zasilacz OCZ Modxstream 500W. Mój gtx 460 to wersja 768 od gigabyta.

http://zapodaj.net/caf04908a5020.jpg.html

http://zapodaj.net/1aab4588b6d43.jpg.html

http://zapodaj.net/0521d1c5ca2d2.jpg.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najprawdopodobniej zdechła. Jesli tak się zachowuje również na innym komputerze, to możesz spróbować upiec (mój GTX470 ożywał w ten sposób kilka razy), ale to tylko naprawa krótkoterminowa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...