Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Archi

Tablet czy smartfon?

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio zacząłem pracować na "nocki" i stanąłem przed problemem zanudzenia się na śmierć podczas dyżurów. Dlatego chciałbym zakupić sobie coś, co zapewniło by mi trochę rozrywki.

I tu zaczynają się schody. Mam dylemat, czy zakupić tablet i jakiś zwykły telefon tylko do dzwonienia i smsowania czy smartfon?

Budżet to max 1000 zł, ale chciałbym jednak osiągnąć kompromis mniejszym kosztem. Sprzęt będzie używany do czystej rozrywki, czyli gry mobilne, filmy, fb itd. Nie wiem jaka wielkość ekranu będzie najlepsza, jak ma być bateria, nic z tych rzeczy.

Chciałbym żeby był to zakup przynajmniej na kilka lat nie martwienia się o płynność rozrywki, o jak najlepszym stosunku cena/możliwość.

Proszę o pomoc, chętnie odpowiem na wszelkie pytania.

P.S. Nie spieszy mi się z zakupem, jakby co mogę czekać na jakieś okazję czy co.

Pozdrawiam!

Do rozrywki i gier? Zdecydowanie tablet. Bardzo wygodny sprzęt. Sama posiadam od roku i używam praktycznie codziennie ;) Gdy siedzisz sobie na kanapie albo w łóżku korzystanie z niego jest znacznie wygodniejsze niż z komputera ale jednocześnie duża przekątna ekranu (mam tablet 10 - większy od smartfona 3 razy) sprawia, ze przeglądanie internetu jest bezproblemowe.

To jest fajny tablet:

http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/8632522

Lenovo Idea Pad

Chociaż w sumie jeśli chcesz sprawić sobie coś tańszego to również Modecom ma porządny sprzęt:

http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/6197604#ceny

Też polecam Nexusa 7 - doskonały sprzęt. Polecam Ci jednak znaleźć sklep blisko swojego miejsca zamieszkania, aby dokładnie sprawdzić tablet. Mnie np. trafił się egzemplarz za pierwszym razem z paro centymetrową rysą po wewnętrznej stronie ekranu. Nie była zbyt widoczna, bo była przy krawędzi, ale wymieniłem na inny egzemplarz wolny od wad. Więc polecam Ci kupować osobiście, bo później trafi się jakaś rysa, martwy piksel, albo uszkodzony głośnik i będzie zabawa z odsyłaniem itp. A podobno nie są to odosobnione przypadki, zwłaszcza w pierwszych partiach.

A do 1000 zł znajdzie się jakiś tablet z klawiaturą który można polecić? Jednak ten Lenovo polecany wcześniej wydaję się dobry. Tylko że jest go kilka rodzajów, interesowałby mnie ten z matrycą 10 cali ale któy model dokładnie jest najlepszy? Da się do niego dokupić klawiaturę?

Do 1.000 masz już bardzo duży wybór jeżeli chodzi o 10 można polecić http://sklep.komputerswiat.pl/produkt/94945-tablet-lenovo-yoga-59-388036-b8000-a7qc-10-1-1gb-16gb-android-4-2.html nie będziesz miał problemu z podpięciem klawiatury, jeżeli chodzi o rozrywkę to zdecydowanie tablet, możliwość gry na 10 calowym ekranie przypadnie Ci do gustu, dodatkowo masz tez możliwość oglądania filmów w świetnej rozdzielczości 1280x800.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...