Pioterek Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Siemka.Dokupuję sobie powolutku sprzęt do komputera. Klawiaturę już mam, myszkę kupiłem dzięki Waszej poradzie. Ostatnio moje słuchawki zaczęły domagać się przejścia na emeryturę, więc szukam nowych, aby je zastąpić. Interesuje mnie niska cena (do 100 zł) i mikrofon na pałąku (więc Superluxy niestety odpadają :| ). Przeglądając różne modele zastanawiałem się nad Plantronics GAMECOM 380, bo wyglądają całkiem przyjemnie, opinie też są przyjazne. Chciałbym Was zatem poprosić o małą radę co do zakupu i z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Jeżeli chcesz mikrofon na pałąku, to z polecanych modeli tylko i wyłącznie Cresyn C501S znajdują się w pobliżu twojego limitu, nieznacznie jednak go przekraczając. Wybranego przez ciebie zestawu nawet kijem bym nie dotknął, ale taki już jestem Na pewno nie chcesz Superluxów? Możesz do nich dobrać mikrofon Zalman ZM-MIC1, przyczepić go do kabla klipsem i będziesz miał namiastkę tego czego oczekujesz ze znacznie lepszą jakością. Przemyśl to dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioterek Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Nie wiem, jakoś nie jestem przekonany do mikrofonu na klipsie, ale czytając tyle pozytywnych recenzji na temat tych Superluxów to aż ciężko się nie skusić : d Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 (edited) Uwierz mi - to rozwiązanie bardzo wygodne. Klips trzyma się przewodu jak głupi, a przyczepiając go około 10-15 centymetrów od słuchawki uzyskuję bardzo dobry odbiór głosu. Jest to zdecydowanie bardziej opłacalne od brania się za przeciętne słuchawki tylko dlatego, że posiadają mikrofon na pałąku Edited March 4, 2014 by Xerber 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioterek Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Który model Superluxów jest najlepszy w tym przedziale cenowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewker Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Możesz do nich dobrać mikrofon Zalman ZM-MIC1, przyczepić go do kabla klipsem i będziesz miał namiastkę tego czego oczekujesz ze znacznie lepszą jakością. Przemyśl to dokładnie.Nie znam się na słuchawkach, ale zdecydowanie polecam takie rozwiązanie. Używałem słuchawek z mikrofonem, teraz mam słuchawki bez mikrofonu i dokupiłem przypinany MediaTech MT390 który dopiąłem do kabla słuchawek. I ręczę: to jest cholernie wygodne! Nic nie sterczy przy twarzy, o istnieniu mikrofonu można zapomnieć, zwłaszcza jak to jest taka mała pchełka jak ten mediatech czy polecany zalman. Nie ma się czego bać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 HD681. Następny w kolejce jest tylko HD668B, a on przekracza twój budżet.Mikrofon jak napisałem wcześniej - Zalman ZM-MIC1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioterek Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 No dobra, zastanowię się jeszcze i zakupię. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...