Foxford Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 W koncu sie zebralem i zdecydowalem sformatowac dysk. Niestety wyszukiwarka google nie rozwiala moich watpliwosci wiec chcialbym prosic was o pomoc. Mam laptopa asus n73sv i chcialbym sformatowac jeden z dwoch dyskow ktory jest podzielony na dwie partycje. Ten dysk zawiera windows 7 i nie mam plyt, ale przeczytalem ze w wielu przyadkach instalka jest w ukrytej partycji. Generalnie, mam watpliwosci co do wszystkiego z formatowaniem tego dysku. Czy ciagle mam ta ukryta partycja, czy lepiej formatowac z biosa czy z windowsa?Jak ktos moglby mnie przeprowadzic przez ten proces bylbym bardzo wdzieczny. Boje sie tego robic bezwiednie, bo jak wyladuje bez laptopa bede w b kiepskiej pozycji na studiach.Sprzet jaki mam to asus n73sv z windowsem 7 64 bity.Z gory dziekuje za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafarek15 Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Poszukaj w zainstalowanych programach od producenta (czyli ASUS) programów typu recorvery, przywrócenie ustawień fabrycznych itp. Włącz i znajdź odpowiednią opcję (typu przywrócenie ustawień fabrycznych, czyta instalacja windowsa, reinstalacja systemu itd) i postępuj zgodnie z instrukcjami (czy na pewno chcesz to zrobić, czy wiesz że to wymaże wszystkie dane z dysku, czy chcesz wymazać tylko dysk systemowy czy też inne itd.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...