Rankin Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Jak w tytule. Wymieniam część podzespołów komputera na odrobinę nowsze.Głośniki preferowałbym 2.1; bez subwoofera taki zakup nie ma za wiele sensu, a na większe z jednej strony nie mam odpowiedniego miejsca, z drugiej pewnie są poza zasięgiem finansowym.Co do klawiatury praktycznie nie mam żadnych wymagań; ostatecznie mogę kupić w lokalnym sklepie za 85 złotych, ale może uda się coś ciekawego wynaleźć. W każdym razie cokolwiek by nie było, będzie lepsze od mojej aktualnej ze złączem DIN i przejściówką DIN-PS/2 .Pad raczej przewodowy, niż bezprzewodowy, poza tym w sumie jazda dowolna. Pad XBox jest w zasadzie domyślnym wyborem, ale też może ktoś zaproponuje ciekawą alternatywę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Tematy o zakupach peryferiów zakładamy w dziale "Peryferia komputerowe, sprzęt multimedialny".Wątek przeniosłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 (edited) Pad - przewodowy Xbox360 for Windows ~110 złGłośniki - Microlab FC-330 ~230 złA co do klawiatury kilka pytań pomocniczych (niby napisałeś, że nie masz wymagań, ale zawsze warto dopytać ):Wolisz wysokie, czy płaskie klawisze?Jakieś podświetlenie?Klawisze multimedialne/makra?Będziesz chciał podkładkę pod nadgarstki? Edited February 24, 2014 by Xerber 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rankin Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 >Wolisz wysokie, czy płaskie klawisze?Brak preferencji. W sumie przyzwyczaiłem się do wysokich, ale jest to mi obojętne.>Jakieś podświetlenie?Klawiszy? Hm, może być.>Klawisze multimedialne/makra?Całkowicie zbędne.>Będziesz chciał podkładkę pod nadgarstki?Może się przydać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Czyli wszystko opcjonalnie? Zostaje Ci około 150zł. Thermaltake Knucker, Thermaltake Challenger, Genius KB-265, Genius Imperator. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Ja bym na twoim miejscu brał Knuckera. Reszta jest trochę przebajerzona (Challenger i ten jego wiatraczek...), a Knucker z dodatków ma tylko podświetlenie i podkładkę pod nadgarstki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 W dodatku Knucker jest jedyny w swoim rodzaju ze względu na nietypowe przełączniki mające symulować działanie mechanicznych.Jednak nie zgodzę się z Tobą, Xerber - Challenger to bardzo porządna klawiatura, a wiatraczek to tylko dodatek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rankin Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 No obejrzałem sobie obie i Challenger jest trochę przyspory, a ten wiatraczek to zdecydowanie nie dla mnie. Knucker za to jest OK. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...