Krzychu133 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Witam!Mam problem z wyborem klawiatury mechanicznej do około 400zł .Chciałbym żeby miała podświetlenie i w miare ładny design , musi być też oczywiście mechaniczna .Zastanawiałem się nad roccat Ryos ale nie wiem czy się opłaca co o tym sądzicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Tematy o zakupach peryferiów zakładamy w dziale "Peryferia komputerowe, sprzęt multimedialny".Wątek przeniosłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 (edited) W tej cenie trudno o dobrą klawiaturę mechaniczną z podświetleniem. Spróbuję coś wykombinować, ale najpierw jednak mi powiedz na jakich przełącznikach ma być twój sprzęt, bo to ważne. Jeżeli nie wiesz o co chodzi, to przeczytaj końcową część tego artykułu. Edited February 10, 2014 by Xerber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu133 Posted February 26, 2014 Author Report Share Posted February 26, 2014 Nie wiem czy o to chodzi ale najlepsze przełączniki w tym artykule to według mnie Cherry MX Brown Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hya Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 jak pojawią się nowe klawiatury od Tesoro to zrobimy poradnik do mechanicznych przełączników Kailh .@autorW saturnie, media markt, komputronik itp. często mają logitecha g710+ albo coś tesoro na brownach wystawione to możesz tam pomacać sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu133 Posted February 26, 2014 Author Report Share Posted February 26, 2014 W sumie dobry pomysł bo nigdy nie miałem mechanicznej a co do marki to jaką polecacie bo moim zdaniem Razer jest troche przereklamowany i płaci się gównie za markę nie jakość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 (edited) @Krzychu133 - Hyo przecież napisał - Tesoro i Logitech.W tej cenie znajdziesz też chociażby CM STORM i Steelseries. Edited February 26, 2014 by Xerber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Ten CM Storm byłby odpowiedni? Wszystkie oferty mają Brown'y. Tu też jest parę ofert z Brown. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu133 Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 Całkiem dobra cena pomyślę nad tymi klawiaturami a tymczasem mogę zwiększyć budżet do 500 zł z tymi samymi kryteriami ( myślę trochę nad Roccat Ryos co o niej sądzicie ) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Dodaj do tych 5 stów dosłownie 3 dychy, a już będzie cię stać na Tesoro Durandal Ultimate na brownach. Podświetlenie ma, design według mnie jest bardzo ładny, a jej funkcjonalność jest bardzo wysoka (pełny anty-ghosting, w pełni programowalne przyciski). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Właśnie o niej chciałem napisać. To będzie chyba najlepszy wybór, bo Tesoro na prawdę robi podobno świetny sprzęt, a to jeden z ich flagowych produktów (których w sumie i tak mają niewiele). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...