arathorn0 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Kupiłem ostatnio GTA Vice City z Kolekcji Klasyki w celu przypomnienia sobie tej zacnej gry Niestety nie mogę jej uruchomić na swoim kompie: laptop hp pavilion g6, intel core i5, zintegrowana grafika radeona. Przy uruchamianiu pojawia się komunikat "cannot find 640x480 video mode". To możliwe, że nie uruchomi się na większej rozdzielczości? Minimalna dla mojego monitora to 1024x768. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Próbowałeś uruchomić w trybie zgodności?Podejrzewam że masz Windows 8, a tam czasem występują problemy z uruchamianiem gier w 640x480. Tryb zgodności powinien pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arathorn0 Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Tak, mam 8. Pomogło, dzięki, chociaż gierka odpala mi się z czarnymi paskami po bokach Ale to do przeżycia Jeszcze raz dzięki za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Zmień w ustawieniach rozdzielczość na panoramiczną, to pasy znikną Jak Ci się chce bawić w mody, to możesz sobie od razu zainstalować poprawkę, dzięki której gra lepiej wygląda na panoramicznych monitorach: http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=23407 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caldwell Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 W 7, tez jest czasem taki problem ze starszymi grami, i trzeba wtedy wząć, aby uruchomil w odpowiednim trybie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...